Αθλητικά

Το Gran Prix Rodilios στις 25 Αυγούστου

O Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ”Ροδήλιος” επανέρχεται με μια ακόμη αθλητική διοργάνωση, το «GRAND PRIX RODILIOS» O Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την ποδηλατική ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΙΣΤΑΣ «GRAND-PRIX RODILIOS» (διασυλλογικοί αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).  Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, για το 2019.
Στην διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος & της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των Ακαδημιών των Συλλόγων με την πίστα. Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ. Οι κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.  Οι κατηγορίες ΜΙΝΙ αγωνίζονται με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προυπόθεση ότι το ανάπτυγμα του ποδηλάτου θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.
Ημερομηνία: 25-08-2019, ημέρα Κυριακή
Τόπος: Ρόδος – Ποδηλατοδρόμιο Διαγόρα (Πίστα 412μ.–τσιμέντο, ανοιχτή). Η φετινή διοργάνωση του «GRAND-PRIX RODILIOS», κάνει  την συμμετοχή των αθλητών πρόβα τζενεράλε ενόψει του Πανελληνίων πρωταθλημάτων Πίστας και Όμνιουμ, που διεξάγονται 15 ημέρες αργότερα στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

O Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» διοργανώνει ποδηλατική ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΙΣΤΑΣ «GRAND-PRIX RODILIOS» (διασυλλογικοί αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).  Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, για το 2019. Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος & της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των Ακαδημιών των Συλλόγων με την πίστα. Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ. Οι κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.  Οι κατηγορίες ΜΙΝΙ αγωνίζονται με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προυπόθεση ότι το ανάπτυγμα του ποδηλάτου θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Ημερομηνία: 25-08-2019, ημέρα Κυριακή

Τόπος: Ρόδος – Ποδηλατοδρόμιο Διαγόρα (Πίστα 412μ.–τσιμέντο, ανοιχτή)

Αγωνίσματα ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΙΣΤΑΣ «GRAND PRIX RODILIOS»

ΑΝΔ-ΕΦΗΒ ΠΑΙΔΩΝ ΠΠ – ΠΚ ΜΙΝΙ ΟΠΕΝ
ΣΚΡΑΤΣ Χ Χ X χ
ΤΕΜΠΟ Χ Χ    
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) Χ   Χ χ
ΠΟΝΤΟΙ Χ     Χ
200Μ. ΑΤΟΜ.ΧΡΟΝ ΜΕ ΦΟΡΑ       Χ  

 

Κανονισμοί: Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.  Σε όλες τις κατηγορίες ισχύουν το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία, όπως αυτό προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ (άρθρο 2.2.023).

Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.  Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 15:00 μέχρι και 10’ πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16:30 ΣΚΡΑΤΣ Α-Ε (20στροφές) 20laps 8.2km 15′

ΣΚΡΑΤΣ ΠΔ (12στροφες) 12laps 4.9km 10′

ΣΚΡΑΤΣ ΟΠΕΝ Α/Γ 15+ (10στροφες) 10laps 4.1km 10′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) ΠΠ 15′

TEMPO Α-Ε (20στροφες) 20laps 8.2km 15′

ΤΕΜΠΟ ΠΔ (12στροφες) 12laps 4.9km 10′

200Μ. ΑΤΟΜ.ΧΡΟΝ ΜΕ ΦΟΡΑ ΜΙΝΙ 30′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) OPEN Α/Γ 15+ 15′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) Α-Ε 15′

ΣΚΡΑΤΣ ΠΠ (8στροφες) 8laps 3.3km 10′

ΠΟΝΤΟΙ OPEN Α/Γ 15+ (30στροφες – 6σπριντ) 30laps 12.4km 25′

ΠΟΝΤΟΙ Α-Ε (50στροφές – 10σπριντ) 50laps 20.6km 45′

20:05 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.).  Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης των αγώνων και η αγωνόδικος επιτροπή. Συμμετοχή: Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με ποδηλάτες των κατηγοριών που αναφέρονται στην προκήρυξη, λαμβάνοντας υπόψη και το άρθρο (1.4.023 των κανονισμών ΕΟΠ), με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών . Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι έγκυρα για το 2019, και ο κάθε αθλητής να προσκομίζει την κάρτα υγείας του στην Γραμματεία του αγώνα. Στην κατηγορία Open μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες (-ισσες) κάτοχοι  δελτίου ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας εξωτερικού, γεννημένοι το 2004 και πριν για τους οποίους, βάση του προγράμματος αγώνων της ημερίδας, δεν διεξάγεται το ίδιο αγώνισμα στην επίσημη κατηγορία τους.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου την ημέρα των αγώνων, από τις 15.00  Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη 20.08.2019, και ώρα 20:00  στο e-mail: info@rodilios.gr στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου.  Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.  Ποδηλάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως Open μπορούν να δηλωθούν στην επίσημη φόρμα των σωματείων τους, στα αντίστοιχα αγωνίσματα Open.

Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 25.08.2019 60’ λεπτά ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων.  Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Στον αγώνα θα απονεμηθούν Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες), κάθε αγωνίσματος – κάθε κατηγορίας.  Στην κατηγορία Open η βράβευση σε κάθε αγώνισμα είναι κοινή για άνδρες και γυναίκες.

Ιατρική κάλυψη : Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.

Αλυτάρχης: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παπασταματάκης Γιάννης τηλ.6944633636

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου