Ειδήσεις

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή η ολοκλήρωση του λιμανιού της Σύμης

Στόχος η αποπεράτωση του έργου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση του έργου «Κατασκευή Αποβάθρας στη θέση Πέταλο,  Λιμένα Σύμης», ενός πολύ σημαντικού λιμενικού έργου, που αντιμετωπίζει προβλήματα στην πορεία εκτέλεσής  του,  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλη Μαριά, του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας κ. Νίκου Οικονόμου, της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΛΤ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκας Δεληγιάννη και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «Ι. Μαρούλης Α.Ε.».

Το έργο, ως εκ της φύσεώς του, αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή. Στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε νέο χρονοδιάγραμμα, με στόχο την ολοκλήρωσή του μέχρι τις 31/12/2016.

Παράλληλα εξετάστηκε η πορεία της μελέτης του κυκλοφοριακού κόμβου σύνδεσης του, υπό εκτέλεση, λιμανιού της Σύμης με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης την διαπλάτυνση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Πρόκειται για ένα έργο, που στην συνολική του ανάπτυξη θα δώσει πολύ σημαντικές λύσεις στο νησί της Σύμης, αλλά και μια τελείως διαφορετική εικόνα στην λειτουργία ενός  από τα πλέον τουριστικά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της χώρας.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου