Ειδήσεις

Συνάντηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων με τον Τέρενς Κουίκ

Από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ενόψει της επίσκεψης του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Κουίκ στο νησί μας και ύστερα από δική του πρωτοβουλία και πρόσκληση, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου αλλά και των Οικοδόμων ήρθαν σε συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση ήταν αρκετά ευχάριστη με τον Κ. Κουίκ ανοιχτό και πρόθυμο να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν τους Ξενοδοχοϋπάλληλους. Η συζήτηση περιλάμβανε την περιγραφή της γενική εικόνας του κλάδου η οποία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη τα τελευταία χρόνια αλλά και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προβλημάτων που μας απασχολούν ιδιαίτερα.

Αρχικά ενημερώσαμε τον Βουλευτή για το θέμα της ανεργίας το οποίο μετά τη ψήφιση του νόμου Ν. 3986/11 είναι κάτι που ανησυχεί αρκετά τους εποχιακά εργαζόμενους αφού δεν έχουν να λαμβάνουν κανένα εισόδημα του χειμερινούς μήνες. Εκφράσαμε την επιθυμία μας για την τροποποίηση άλλης μιας φόρας του νόμου περί ανεργίας και την επαναφορά των κριτηρίων για την λήψη της στο αρχικό τους στάδιο όπου επέτρεπαν τους εποχιακά εργαζόμενους να λαμβάνουν 5, 6 και 7 μήνες ανεργίας. Αναφέραμε το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό μαθητών που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και τον τεράστιο αριθμό εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι όχι μόνο για τους μήνες της φετινής σεζόν αλλά και για προηγούμενες. Ένα ακόμα πρόβλημα που δεν μπορούσε να μην αναφερθεί είναι η ανεπάρκεια ελέγχων στα ξενοδοχεία.

Τονίσαμε, την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχους μιας και οι λόγοι που καθιστούν αναγκαίους αυτούς τους ελέγχους ποικίλουν αλλά και την υπολειτουργία για άλλη μια φορά της Επιθεώρηση εργασίας παρά τη στελέχωση της με τρεις ελεγκτές. Τέλος, εκφράσαμε την επιθυμία μας να τεθεί σε εφαρμογή η τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας (ΤΣΣΕ), που υπογράφετε από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) και το Σωματείο μας, από όλους τους Ξενοδόχους της περιοχής και όχι μόνο από αυτούς που αποτελούν μέλη της ΕΞΡ εφόσον η ΣΣΕ αφορά ολόκληρη τη νήσο Ρόδο.

Με τη ολοκλήρωση της συνομιλίας μας ο Βουλευτής Κ. Κουίκ μας διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει με επερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας αλλά και ότι επιφυλάσσετε για ακόμη μια συνάντηση κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με σκοπό να ενημερωθεί για την εξέλιξη των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου