Να εξεύρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάλληλο χώρο για την υποδοχή και την προσωρινή φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, που καταλήγουν στη Ρόδο, ζήτησε από τους τοπικούς φορείς ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την έκρηξη του αντιπεριφερειάρχη και νέου δημάρχου κ, Φώτη Χατζηδιάκου, που διεφώνησε και απεχώρησε από την σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Η σύσκεψη διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Ακόμη και ο δήμαρχος κ Στάθης Κουσουρνάς που συνήθως είναι ήρεμος ανέβασε τους τόνους και υπογράμμισε πως δεν μπορούν όλοι ο φορείς να φορτώνουν τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επισημάνθηκε πως παλαιότερα η πρόταση για την δημιουργία χώρου προσωρινής υποδοχής παράνομων μεταναστών είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήρθε στη Ρόδο με αφορμή την άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό λιμάνι.

Υπό την προεδρία του διεξήχθη σύσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, όπου ετέθη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Ακολούθως ο υπουργός μετέβη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και προήδρευσε συσκέψεως.

Μετά την σύσκεψη ο υπουργός Ναυτιλίας προέβη σε δηλώσεις και ανακοίνωσε την πρόθεση του να δημιουργηθεί στη Ρόδο χώρος υποδοχής και προσωρινής διαμονής παράνομων μεταναστών. Αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν την ευθύνη για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

Περισσότερα διαβάστε στην αυριανή έντυπη έκδοση της «δημοκρατικής»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ