Ειδήσεις

Αίτημα της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου

Να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιολόγηση του προσωπικού ζητά ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος.
Σε συνέντευξή τύπου χθες ο κ. Τάκης Πότσος δήλωσε πως το θέμα αυτό είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν λίγες ημέρες αλλά επισκιάστηκε από την τελετή για τη βράβευση του ακαδημαϊκού κ. Ηλία Τομάζου.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως δίνεται από την κυβέρνηση κατεύθυνση για την αποψίλωση των οργανισμών του δημοσίου. Εμείς εκτιμούμε πως θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη των παρατάξεων. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Τάκης Πότσος.
«Η αξιολόγηση είναι ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους, να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Μέσω και της αξιολόγησης, η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας», δήλωσε ο κ. Τ. Πότσος και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου λειτουργεί αυτή τη στιγμή με εργαζόμενους λιγότερους από όσους απαιτούνται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των υπηρεσιών.

«Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, τον επανέλεγχο των συμβάσεων, απορρίπτουμε την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων. Ζητάμε από το δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να δεσμευτούν τώρα ότι δεν θα υπογράψουν τη απόφαση, που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση», τόνισε ο κ. Πότσος.
Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί:
-Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
-Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14
-Να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων
-Να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση
-Να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

Ο κ. Τάκης Πότσος είπε ακόμα πως ουδείς παίρνει θέση για ζητήματα που «καίνε», όπως για παράδειγμα αυτό της ενέργειας.
«Έχουμε πλήρη απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Δεν παίρνει κανείς θέση για αυτό. Ποιος θα κατασκευάσει το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο; Υπάρχουν ερωτήματα για τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι παρατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της Υγείας. Το νοσοκομείο Ρόδου είναι σε άθλια κατάσταση και δεν γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Εσκεμμένα από κάποιους αυτά τα ζητήματα θάβονται», είπε ο κ. Τάκης Πότσος και πρόσθεσε πως η τοπική διοίκηση συναινεί και βάζει πλάτη για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική.
«Δεν γίνεται κουβέντα για τα αντιπλημμυρικά έργα. Το καλοκαίρι θα περάσει και τίποτε δεν θα προχωρήσει. Είναι άλλο πράγμα η αποκατάσταση ζημιών και άλλο τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφίζονται για μας είναι πασαλείμματα. Είναι ώρα να πάρει θέση ο κόσμος για όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Πότσος.

Σε ερώτηση αν έχει συναντηθεί με το νέο δήμαρχο κ Φώτη Χατζηδιάκο, ο κ. Πότσος δήλωσε:
«Όχι, συνάντηση με το νέο δήμαρχο δεν είχαμε. Έχει υποχρέωση ο νυν δήμαρχος και το νυν δημοτικό συμβούλιο να παρίσταται και να συζητά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Δεν θα πρέπει να αφήνουμε τα ζητήματα έτσι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου