ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μαξίμου

Σα­φείς απο­στά­σεις από τη δή­λω­ση του Νίκου Φίλη περί ορίων συ­νταγ­μα­τι­κής ανο­χής για τις αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις κρά­τη­σε το Μα­ξί­μου, το­νί­ζο­ντας πως «ο κ. Φίλης εξέ­φρα­σε προ­σω­πι­κές του από­ψεις».

Κυ­βερ­νη­τι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν ότι «το δι­καί­ω­μα στην πο­λι­τι­κή δια­μαρ­τυ­ρία είναι ελεύ­θε­ρο», και επι­τί­θε­νται στη ΝΔ που ζή­τη­σε την πα­ραί­τη­σή του:

 «Η ΝΔ ψά­χνει αγω­νιω­δώς ατζέ­ντα και πιά­νε­ται απ’ όπου μπο­ρεί» ανέ­φε­ρε το Μα­ξί­μου, πα­ρα­πέ­μπο­ντας στη δή­λω­ση του υπουρ­γού Πε­ρι­βάλ­λο­ντος Πάνου Σκουρ­λέ­τη ο οποί­ος  μι­λώ­ντας στον ρα­διο­φω­νι­κό σταθ­μό “Πα­ρα­πο­λι­τι­κά” είχε ση­μειώ­σει:

AdTech Ad«Μη μου ζη­τά­τε να ερ­μη­νεύ­σω τη δή­λω­ση ενός πο­λι­τι­κού συ­να­δέλ­φου και μά­λι­στα, όχι απλώς συ­να­δέλ­φου μου, ενός πο­λι­τι­κού φίλου μου που εκτι­μώ. Δεν την έχω δει τη δή­λω­ση για να δω μέσα σε ποιο πλαί­σιο της συ­νέ­ντευ­ξης δια­τυ­πώ­θη­κε γνω­ρί­ζω όμως ότι η θέση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είναι ξε­κά­θα­ρη ότι πρέ­πει να μην υπάρ­χουν εμπό­δια, να είναι όλο και λι­γό­τε­ρα τα εμπό­δια σε όσους θέ­λουν να δια­μαρ­τύ­ρο­νται μέσα στα πλαί­σια που προ­βλέ­πει το σύ­νταγ­μά μας».

Ν.Δ.: «Να ζη­τή­σει συγ­γνώ­μη ο Φίλης και να πα­ραι­τη­θεί αμέ­σως»

Συ­νέ­χεια στην αντι­πα­ρά­θε­ση που έχει προ­κλη­θεί με αφορ­μή τις δη­λώ­σεις Φίλη είχε δώσει νω­ρί­τε­ρα η Νέα Δη­μο­κρα­τία, κα­λώ­ντας τον υπουρ­γό Παι­δεί­ας να υπο­βά­λει την πα­ραί­τη­σή του.

«Ο κ. Φίλης ξε­πέ­ρα­σε καθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδε­ο­λη­πτι­κή και ανί­κα­νη κυ­βέρ­νη­ση στην οποία με­τέ­χει» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιω­μα­τι­κης αντι­πο­λί­τευ­σης το­νί­ζει ότι «η προ­κλη­τι­κή του δή­λω­ση περί ορίων συ­νταγ­μα­τι­κής ανο­χής για τις αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λω­σείς του κι­νή­μα­τος “πα­ραι­τη­θεί­τε”, δη­μιουρ­γεί σο­βα­ρό πρό­βλη­μα Δη­μο­κρα­τί­ας». Και προ­σθέ­τει: «Ο υπουρ­γός Παι­δεί­ας θα πρέ­πει να συμ­βο­λί­ζει τον πλου­ρα­λι­σμό και το σε­βα­σμό στη δια­φο­ρε­τι­κή άποψη. Οφεί­λει να ζη­τή­σει συ­γνώ­μη και να πα­ραι­τη­θεί αμέ­σως».

«Δεν κάνω δώρο στον κ. Μη­τσο­τά­κη την πα­ραί­τη­σή μου»

Απα­ντώ­ντας στην ανα­κοί­νω­ση της ΝΔ, ο υπουρ­γός Παι­δεί­ας ξε­κα­θά­ρι­σε ότι δεν σκο­πεύ­ει να πα­ραι­τη­θεί. «Ούτε η κυ­βέρ­νη­ση, ούτε εγώ προ­σω­πι­κά σκο­πεύ­ου­με να προ­σφέ­ρου­με αυτό το δώρο στον κ. Μη­τσο­τά­κη», ανέ­φε­ρε ο κ. Φίλης και πρό­σθε­σε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την πα­ραί­τη­σή του.

«Τώρα, που ο κ. Μη­τσο­τά­κης έχει αγκα­λιά­σει το ακρο­δε­ξιάς κα­τεύ­θυν­σης κί­νη­μα “Πα­ραι­τη­θεί­τε” είναι φυ­σιο­λο­γι­κό να εντάσ­σει και τη δική μου πα­ραί­τη­ση στο γε­νι­κό­τε­ρο αί­τη­μά του», σχο­λί­α­σε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.