Αθλητικά

Το Διασυλλογικό Ανδρών-Γυναικών στο «Καλλιπάτειρα»

Το προσεχές σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν στη Ρόδο, στο ”Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα”, δύο Πανδωδεκανησιακά πρωταθλήματα στίβου, το Ανδρών- Γυναικών και τα Σύνθετα της κατηγορίας Κ16 ( ΠΠ/ΠΚΑ’). Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους, ξεκινώντας το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ και θα συνεχίσει το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι. Τα σωματεία του βορείου συγκροτήματος θα φθάσουν στη Ρόδο, είτε το απόγευμα της Παρασκευής, είτε το πρωί του Σαββάτου και θα αναχωρήσουν το απόγευμα της Κυριακής.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει την μετακίνηση πενήντα πέντε (55) αθλητών-τριών και προπονητών από τα τέσσερα (4) σωματεία του βορείου νησιωτικού συμπλέγματος της Δωδεκανήσου (Κως- Κάλυμνος- Λέρος και Πάτμος). Έτσι τα πέντε (5) σωματεία του βορείου συγκροτήματος (Α.Σ. Ιπποκράτης  Κω- Γ.Σ. Εύδαμος Κω – Ένωση Καζώνης- Κάλυμνος 2000 – Γ.Σ. Νέων Λέρου και Α.Σ. Ξάνθος ο Πάτμιος) θα αναγκασθούν να καλύψουν μόνοι τους τη διαμονή και διατροφή τους. Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου:

«Το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Κω, όλα τα Δωδεκανησιακά σωματεία (100 άτομα στο σύνολο) φιλοξενήθηκαν από το Δήμο( ΔΟΠΑΒΣ) της Κω και βεβαίως υπήρξε κάλυψη και της μετακίνησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Αναπτυξιακοί αγώνες Κ18). Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου οφείλει για λογαριασμό των σωματείων στίβου της Δωδεκανήσου  να εκφράσει τις ολόθερμες ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους Δήμους της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου και της Ρόδου, για την υποστήριξή τους στο να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το μειονέκτημα της νησιωτικότητας σε πλεονέκτημα για τα σωματεία μας. Να μη σκέφτονται το κόστος( της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής) για συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες, με το να μεταβούν σε ένα νησί, σε αντίθεση με τη χερσαία Ελλάδα, όπου τα σωματεία εκεί δεν επιβαρύνονται με αυτά τα κόστη, αφού μεταβαίνουν στις πόλεις διεξαγωγής των αγώνων με Ι.Χ και επιστρέφουν αυθημερόν με μοναδική επιβάρυνση τους το κόστος των καυσίμων του Ι.Χ..

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής αυτών των αγώνων σε διασυλλογικό επίπεδο Δωδεκανήσου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θα εντάξει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα (το βράδυ του Σαββάτου) έναν αγώνα 5.000μ εντός σταδίου, προσφορά σε αυτούς που συμμετέχουν στις μαζικές δρομικές εκδηλώσεις στο νησί τα τελευταία χρόνια (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ- RUN GREECE ΡΟΔΟΥ και άλλους αγώνες σε δημόσιο δρόμο στο νησί).

Όσοι (αθλητές του “Δρομικού κινήματος”) λοιπόν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα φύλου και άνω των δεκαπέντε (15) ετών, μπορούν να εγγραφούν στα γραφεία της  ΕΑΣ ( Βύρωνος 1 Ρόδος, (Βύρωνος και Κοδριγκτώνος, γωνία), τηλ- Φαξ 2241030145) καταβάλλοντας  συνδρομή 5€, και θα λάβουν μπλούζα του Μαραθωνίου ή του Run Greece ως ενθύμιο των διοργανώσεων αυτών.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ προσκαλεί τους φίλους του στίβου να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των Δωδεκανησίων αθλητών και αθλητριών στίβου και παρακολουθώντας τις προσπάθειές τους να…διακρίνουν μελλοντικούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, του επιπέδου μιας Νίκης Ξάνθου!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου