Ειδήσεις

Απογοητευμένη η βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία από το σχέδιο της Global Travel Taskforce

Το σχέδιο της Global Travel Taskforce απογοήτευσε την βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία.
Ο κλάδος κατακλύζεται από πολλά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Όπως υποστηρίζεται το πλαίσιο της Taskforce “δεν διαθέτει λεπτομέρειες τόσο για ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και για αεροπορικές εταιρείες, καθώς και για παραθεριστές”.

Ανακοινώνοντας την έκθεση της Global Travel Taskforce που συστάθηκε από την κυβέρνηση για να εξετάσει πώς θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα ταξίδια αναψυχής μετά το κλείδωμα, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, είπε ότι οι διακοπές στο εξωτερικό θα ξαναρχίσουν στις 17 Μαΐου το νωρίτερο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση καθιστά σαφή την αβεβαιότητα για τους ταξιδιώτες. Επισημαίνοντας πώς οι περιορισμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Taskforce αναθεωρεί καραντίνα και πιστοποιητικό εμβολίων
Η έκθεση της Global Travel Taskforce θα εκδώσει άλλες τρεις αναφορές για το καθεστώς έναρξης. Στις 28 Ιουνίου, στις 31 Ιουλίου και την 1η Οκτωβρίου.

Με στόχο να μειωθεί το κόστος ταξιδιού. Όπως ανακοινώθηκε θα εξεταστούν ζητήματα όπως η “απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού”.

Απογοητευμένη η βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία από το σχέδιο
Το πλαίσιο “στερείται λεπτομερειών”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays Στίβ Χίπι.
Και επισημαίνει ότι “το κόστος δοκιμών αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για μια ουσιαστική ανάκαμψη ταξιδιού.

Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πότε μπορούμε να αρχίσουμε να πετάμε. Από πού μπορούμε να πετάξουμε και τη διαθεσιμότητα και το κόστος των δοκιμών.
Αντί να απαντά σε ερωτήσεις, το πλαίσιο αφήνει σε όλους να ρωτούν περισσότερα”.

“Η συνεχιζόμενη απουσία λεπτομερειών είναι επιζήμια για την οικονομική ανάκαμψη μας και τα εκατομμύρια των θέσεων εργασίας που υποστηρίζονται από τον ταξιδιωτικό κλάδο”, δήλωσε ο Άντριου Κρόλεϊ, Διευθύνων Σύμβουλος της GBT.

Η Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA) αναφέρει ότι η υπερβολικά προσεκτική προσέγγιση της κυβέρνησης παρατείνει απλώς την αβεβαιότητα.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου