ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: “Οι τουρίστες δεν επηρεάζονται από την κρίση στην Ελλάδα”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρίστες

Οι του­ρί­στες δεν επη­ρε­ά­ζο­νται από την κρίση στην Ελ­λά­δα, η οποία τον πε­ρα­σμέ­νο χρόνο κα­τέ­γρα­ψε νέο ρεκόρ, καθώς τη χώρα επι­σκέ­φθη­καν το 2014, 22 εκα­τομ­μύ­ρια του­ρί­στες, κατά 23% πε­ρισ­σό­τε­ροι από ό,τι το 2013, γρά­φουν σε ση­με­ρι­νά τους δη­μο­σιεύ­μα­τα οι αυ­στρια­κές εφη­με­ρί­δες “Κου­ρίρ” και “Κλάι­νε Τσάι­τουνγκ”, έχο­ντας αντί­στοι­χα τους τί­τλους “Ρεκόρ στον του­ρι­σμό-Οι του­ρί­στες δεν επη­ρε­ά­ζο­νται από το κλίμα κρί­σης, του­να­ντί­ον” και “Η Ελ­λά­δα κα­τέ­γρα­ψε ένα ρεκόρ του­ρι­στών”.

Τα δη­μο­σιεύ­μα­τα, επι­κα­λού­με­να τα νέα στοι­χεία της ΕΛ­ΣΤΑΤ, ανα­φέ­ρουν ότι οι πε­ρισ­σό­τε­ροι του­ρί­στες, το 11% του συ­νό­λου, προ­έρ­χο­νταν από τη Γερ­μα­νία, ενώ η συ­ντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα των του­ρι­στών, ένα πο­σο­στό 88%, είχαν προ­έ­λευ­ση από χώρες της Ευ­ρώ­πης και από τη Ρωσία, με τη Βρε­τα­νία να έρ­χε­ται, μετά τη Γερ­μα­νία, στη δεύ­τε­ρη θέση και να ακο­λου­θούν Βουλ­γα­ρία, Γαλ­λία και Ρωσία.

Όπως ση­μειώ­νε­ται σχε­τι­κά, τα προη­γού­με­να χρό­νια ο του­ρι­σμός στην Ελ­λά­δα είχε δε­χθεί ση­μα­ντι­κό πλήγ­μα από την οι­κο­νο­μι­κή κρίση, ωστό­σο το 2012 η κα­τά­στα­ση στα­θε­ρο­ποι­ή­θη­κε και το 2013, με τα 18 εκα­τομ­μύ­ρια των του­ρι­στών που έφθα­σαν στη χώρα, κα­τα­γρά­φη­κε μά­λι­στα και ένα ρεκόρ στον του­ρι­σμό, ο οποί­ος έχει τε­ρά­στια ση­μα­σία για την ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία.

Στα δη­μο­σιεύ­μα­τα επι­ση­μαί­νε­ται ότι εφέ­τος ο ελ­λη­νι­κός του­ρι­στι­κός το­μέ­ας ανα­μέ­νει να επι­τευ­χθούν νέα ρεκόρ, με 22,5 εκα­τομ­μύ­ρια αφί­ξεις του­ρι­στών και με 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια του­ρί­στες σε κρουα­ζιέ­ρα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.