Ειδήσεις

Τρεις οι υποψήφιοι πρυτάνεις

Τρεις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις πρυτανικές εκλογές της 8ης Μαΐου. Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή, το Συμβούλιο Διοίκησης του ιδρύματος προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων για τη θέση πρύτανη, αφού ελέγχθηκαν ως προς τα διοικητικά και ακαδημαϊκά προσόντα οι τρεις υποψήφιοι, όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα, τη θέση του πρύτανη θα διεκδικήσουν οι Στέφανος Γκρίτζαλης, καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Ιωάννης Κάλλας, καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας, και Ιωάννης Χατζόπουλος, καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος. Διευκρινίζεται πως θεσμικά το Συμβούλιο Διοίκησης διατηρεί το δικαίωμα να ανακόψει υποψηφιότητες που κρίνει ότι δε συγκεντρώνουν τα ακαδημαϊκά και διοικητικά προσόντα για τη θέση του πρύτανη.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής, καθηγητής Χριστόδουλος Πηλίνης, παρουσίασε την έκθεση της επιτροπής που αφορά στα διοικητικά και ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων.

Ακολούθησε η παρουσίαση και αναλυτική συζήτηση των μελών του Συμβουλίου με κάθε υποψήφιο χωριστά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ακαδημαϊκά προσόντα και τη διοικητική εμπειρία των υποψηφίων, το όραμα, τη στρατηγική και τις θέσεις για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Δε συμφώνησαν όλοι…
Ομόφωνα θετικά τάχθηκε το Συμβούλιο υπέρ των υποψηφιοτήτων των Στέφανου Γκρίτζαλη και Ιωάννη Κάλλα, ενώ με πλειοψηφία άνω των 2/3 του συνόλου των μελών του ανακήρυξε υποψήφιο τον Ιωάννη Χατζόπουλο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προβληματισμός εκφράστηκε από ορισμένα μέλη για το γεγονός ότι επίκειται συνταξιοδότηση του κ. Χατζόπουλου κατά τη διάρκεια της θητείας της επόμενης πρυτανικής αρχής.

Η πλειοψηφία όμως του Συμβουλίου έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ζήτημα, βάσει της οποίας δύναται να είναι υποψήφιος για τη θέση πρύτανη καθηγητής ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί πριν τη λήξη της οριζόμενης στο νόμο θητείας του.

Τέλος, το Συμβούλιο προσκάλεσε όλους τους υποψηφίους σε ανοικτή ακρόαση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος στις 6 Μαΐου 2014, μέσω των αιθουσών τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου.

Και οι αντιπρυτάνεις
Στην ανακοίνωση των προσώπων που θα ορίσουν αντιπρυτάνεις εφόσον εκλεγούν, προχώρησαν οι Ιωάννης Κάλλας και Στέφανος Γκρίτζαλης.

Στην πρότασή του για πρυτανική αρχή, ο κ. Κάλλας περιλαμβάνει τον τωρινό αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων, Νίκο Σουλακέλλη, το Θεόδωρο Συριόπουλο, επίκουρο καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Χίου, και τον Κώστα Βρατσάλη, αναπληρωτή καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο.

Ο Στέφανος Γκρίτζαλης ανακοίνωσε πως οι πρυτάνεις που θα πλαισιώσουν το πρυτανικό σχήμα σε περίπτωση εκλογής του, θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Σπύρος Συρόπουλος από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο και η καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Χίου.
Πηγή emprosnet.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου