Ειδήσεις

Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάδοχοι έχουν οριστεί οι Bank of America Merrill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Bank, η JP Morgan και η Morgan Stanley.

Επισήμως η διαδικασία της επιστροφής στις αγορές αναμένεται να ξεκινήσει αύριο το πρωί στο Λονδίνο από όπου οι δύο ανάδοχες τράπεζες, J.P. Morgan και Deutsche Bank θα ανακοινώσουν ότι ανοίγουν το περίφημο βιβλίο των προσφορών (book building) καλώντας τους επενδυτές να αγοράσουν τα νέα πενταετή ομόλογα της Ελλάδος.

Το αρχικό ύψος της έκδοσης έχει οριστεί στα 2 δισ. ευρώ (κατά το πρακτορείο Reuters 2,5 δισ.€) όμως το τελικό ποσό που θα αντλήσει το Δημόσιο θα εξαρτηθεί τόσο από το ύψος των προσφορών που θα κατατεθούν, όσο και από τα επιτόκια τα οποία είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν οι επενδυτές. Η όλη διαδικασία είναι ανταγωνιστική που σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι προσφορές αυτές των επενδυτών οι οποίες συνοδεύονται από το χαμηλότερο επιτόκιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου