Ειδήσεις

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης»

«Δεν τιμά τους πολίτες η αποχή από τις Ευρωεκλογές. Οι Έλληνες έχουν στο γενετικό τους κώδικα κουλτούρα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες. Αν και τώρα δεν το δείξουν, που οι ευρωεκλογές είναι ένα εθνικό στοίχημα, θα έχουμε χάσει πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τις επόμενες γενεές».

Αυτό υπογράμμισε χθες, μεταξύ άλλων, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ που ήρθε στη Ρόδο για να πραγματοποιήσει ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ.

Προηγήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά παρουσία των μελών της ΝΟΔΕ.

Να σημειωθεί πως η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία από τη Ρόδο.
«Είναι επιλογή μου να ξεκινήσει για μένα η προεκλογική περίοδος από τη Ρόδο, που είναι αγαπημένη παραμεθόριος περιοχή. Θεωρώ πως αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης γιατί για πρώτη φορά συμμετέχει η χώρα μας με δικομματική κυβέρνηση σε περίοδο κρίσης. Για πρώτη φορά οι πολίτες θα επιλέξουν εκείνους που επιθυμούν για να τους εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Θέλω να δώσω το στίγμα για τη σημασία των ευρωεκλογών και των προσώπων που θα επιλεγούν. Την επομένη της αναμέτρησης θα αναδειχθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι κάτι σαν πρωθυπουργός με αυξημένες νομοθετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που προκύπτουν από τη Συνθήκη της Λισαβώνας», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής.
Η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Νότιας Ρόδου και Αταβύρου.

«Υπόσχομαι και δεσμεύομαι να εισηγηθώ το θέμα που αφορά τον τομέα της Υγείας. Οι κάτοικοι έχουν δίκιο. Υπάρχουν τομείς που δεν έχουν καλυφθεί και άλλοι που παρουσιάζουν ελλείψεις. Είναι στο χέρι μας να προβούμε στις απαραίτητες διορθώσεις. Παρά το γεγονός ότι δεν έχω θεσμική ιδιότητα θα εισηγηθώ αρμοδίως το θέμα», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε πως το ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη αλλά εξέφρασε την ευχή να είναι υποψήφια.

«Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι υποψήφια. Σε κάθε περίπτωση πάνω από όλα με ενδιαφέρει το συμφέρον της παράταξης και της πατρίδας με αφορμή τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε.
Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές που θα προέρχονται από διάφορους νομούς της χώρας η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε πως στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη.

«Δεν μπορώ να προβώ σε ανακοινώσεις. Αυτό είναι αρμοδιότητα του κόμματος. Μπορώ να σας αναφέρω όμως πως θα υπάρχουν υποψήφιοι από την περιφέρεια. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα περιλαμβάνει πρόσωπα ικανά με υποδομή και γνώσεις που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε με την προϋπόθεση της βελτίωσης. Στην πατρίδα μας δεν αξίζει να είναι χώρα δεύτερης ταχύτητας που ανήκει στο νότο ο οποίος υποφέρει. Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία», τόνισε η υποψήφια Ευρωβουλευτής.

«Σε αυτή την περίοδο αναλαμβάνει την προεδρία μετά την Ελλάδα η Ιταλία. Προσδοκούμε στην αναβάθμιση της μεσογειακής πολιτικής στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εικόνας. Ήταν ένα σχέδιο που το είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι έχουμε την προεδρία της ΕΕ τώρα που διεξάγονται οι ευρωεκλογές. Η ΝΔ προσδοκά να αναβαθμιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο και διαθέτει τη μεγαλύτερη ευρω-κοινοβουλευτική ομάδα. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για την προώθηση των εθνικών θεμάτων», δήλωσε η κ. Ε. Βόζεμπεργκ.

Σε ερώτηση αν οι πολίτες θα μετάσχουν στις ευρωεκλογές η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε:
«Υπάρχει μια ανθρωπογεωγραφία που κυμαίνεται. Στη χώρα μας θέλω να πιστεύω πως θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να αυξηθεί η συμμετοχή. Επικρατούσε μια αντίληψη περί χαλαρής ψήφου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αυτό όμως δεν συμφέρει την πατρίδα μας. Η πολιτικο-οικονομική συγκυρία είναι τόσο έντονη και σημαντική που η όποια μορφή αποχής δεν τιμά τους πολίτες. Ο Έλληνας έχει στο γενετικό του κώδικα κουλτούρα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες. Αν και τώρα δεν το δείξει, που οι ευρωεκλογές είναι ένα εθνικό στοίχημα, θα έχουμε χάσει πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τις επόμενες γενεές».
Σχετικά με την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε:

«Δεν είναι μόνο δύσκολο το εγχείρημα, αλλά και πρωτόγνωρο. Είναι όμως μεγάλη τιμή να γνωρίζεις πως έχεις ψηφιστεί από όλους τους Έλληνες. Το ελκυστικό και γοητευτικό στοιχείο της εκλογικής αναμέτρησης είναι πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έρχονται κοντά στους πολίτες. Στην Ευρωβουλή η Ελλάδα είχε σημαντική παρουσία. Δεν μπορούσαν να κάνουν επιλογές οι πολίτες. Να γνωρίζει ο κόσμος πως έχει ευθύνη. Είναι και ευθύνη των ευρωβουλευτών να ανταποκριθούν στις προσδοκίες».

Η κ. Ε. Βόζεμπεργκ είχε συνάντηση στην είσοδο του Δημαρχείου με κατοίκους της Νότιας Ρόδου που διαμαρτύρονταν για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας.
Με δεδομένο όμως ότι προέρχεται από τη ΝΔ εισέπραξε τη δυσαρέσκεια κάποιων που δεν γνώριζαν πως είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.

«Γνωρίζουμε πως είστε πολύ καλή. Στις δηλώσεις όλοι τα λέτε ωραία. Ελάτε να μείνετε στα χωριά για να δείτε τα προβλήματα», έλεγαν οι κάτοικοι.

«Δεν είμαι υπουργός Υγείας. Δεν έχω ρόλο στην κυβέρνηση. Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι να θέσω το πρόβλημα εκεί που πρέπει. Θα ενδιαφερθώ για το θέμα αυτό», απάντησε στους κατοίκους η κ. Βόζεμπεργκ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου