Ειδήσεις

Δήλωση της Κικής Τσακίρη

Το διαφορετικό είναι εξέλιξη !

Φίλοι μου διαδικτυακοί και μη, ζητώ τη ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές, κυρίως για να αποδείξω πως ένας άνθρωπος ολικά ανάπηρος, μπορεί να προσφέρει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, στα κοινά. Ζω εδώ και χρόνια τον κοινωνικό αποκλεισμό στο πετσί μου και γνωρίζω ποσό δύσκολο είναι στην Ελλάδα, που ” κρύβουν ” ακόμα οι ίδιοι συγγενείς, τους ανθρώπους τους, να ανατρέψεις νοοτροπίες χρόνων. Η ίδια μου η μάνα σταυροκοπιέται και κλαίει, τι κι αν λέω “ρε μάνα η ίδια είμαι! “. Απλά κάνω ότι μπορώ αξιοποιώντας το μοναδικό εργαλείο που λειτουργεί, τα μάτια μου!

Σπούδασα πολιτική οικονομία στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, ένα χρόνο ασκούμενη στη διεύθυνση περιβάλλοντος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέκα χρόνια εργασίας στο δήμο της Ρόδου κι άλλα τόσα αποσπασμένη στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Κυρίως διαχειριζόμουν έργα και προγράμματα του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου για τα νησιά μας.
Γνωρίζω απέξω κι ανακατωτά τις δυσκολίες απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και το αλισβερίσι με το πολιτικό παιχνίδι, προσφιλούς σπορ των ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας, πολλάκις εις βάρος της ορθής εκτέλεσης προγραμμάτων και έργων.
Από φοιτήτρια με ενδιέφερε η πολιτική οικολογία, και δραστηριότητες προστασίας του περιβάλλοντος. Αισθανόμουν και νιώθω ευθύνη να προστατεύσω το περιβάλλον που ζω με τα παιδιά μου.Στο σημερινό αλληλοεξαρτώμενο κόσμο κανένα κράτος η άτομο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνο του. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι συλλογική ευθύνη και ατομική να φροντίσουμε και να διατηρήσουμε το περιβάλλον του Νησιού , και να υποστηρίξουμε τους ασθενέστερους δημότες. έχω και κάτι εμμονές που δεν κατάφερα με μισό αιώνα στις πλάτες μου και παρόλο την κατάσταση μου ν’ αποβάλλω.
εμμονή στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην κοινή λογική και στην απλότητα. Δίψα να δω τις συνθήκες ζωής μας να βελτιώνονται.
Δεν υπόσχομαι να κάνω τα πέντε δέκα. Όμως τα επτά σίγουρα με προϋπόθεση συνεργασίας με την υπόλοιπη ομάδα. Εξάλλου στην πράξη έχουμε ετεροδιοίκηση . Βήχει η Αθήνα και κρυώνουμε εμείς. Ποτέ δεν ήταν τόσο ασφυκτικά εξαρτώμενη από αποφάσεις της κυβέρνησης, η τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο τις προσπάθειες να ξεπουλήσουν όσο όσο την Ροδιακή περιουσία, να σκεφτώ, μεγαλώνει την αγανάκτηση μου. Δεν είμαι εναντίον της αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων από ιδιώτες. Όμως πρέπει οι όροι των συμβάσεων να είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.!
Θα χαρώ να μ’ εμπιστευτείτε με τη ψήφο σας και να καλέσετε φίλους σας να επισκεφτούν την σελίδα μου και να με γνωρίσουν.
Μόνο μέσω της τεχνολογίας επικοινωνώ, γράφοντας με τα μάτια.
Περιμένω απόψεις και ερωτήσεις σας!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου