Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Τα ελληνικά είναι αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού

«Γέφυρα πάνω από σύνορα, που αγκαλιάζει τον κόσμο» χαρακτήρισε την ελληνική γλώσσα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που διοργανώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Βλάση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα ελληνικά είναι η «αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού», αλλά και «πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος».

Σημειώνεται ότι ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας έχει ορισθεί η 9η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017). Στο αφιέρωμα συμμετείχαν παιδιά και ενήλικες του απόδημου ελληνισμού.

«Τα ελληνικά είναι η γλώσσα του Ομήρου και του Αριστοτέλη. Αλλά και η γλώσσα του Σεφέρη και του Ελύτη. Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού. Πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος. Μια γέφυρα πάνω από σύνορα, που αγκαλιάζει τον κόσμο. Γι’ αυτό μαθαίνουμε ελληνικά. Για να μιλάμε και να νιώθουμε ελληνικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου