Με κίνδυνο της… σωματικής τους ακεραιότητας κυκλοφορούν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αρνίθας στο χωριό τους, αφού οι δρόμοι παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο, όπως προκύπτει από επιστολή του προέδρου της κοινότητας κ. Γιώργου Μανουσάκη προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.
Όπως περιγράφει στην επιστολή του ο κ. Γ. Μανουσάκης, δεν έχουν εκτελεστεί εργασίες στο οδόστρωμα για πάνω από 20 χρόνια ενώ εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, σημειώνονται ατυχήματα. Μάλιστα, φέρει ως παράδειγμα τις περιπτώσεις δύο ηλικιωμένων γυναικών που από την πτώση η μία έσπασε το χέρι της και η άλλη το ισχίον της!
Περαιτέρω επισημαίνει ότι κατά καιρούς οι δημοτικές αρχές έχουν ενημερωθεί τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί ούτε μια εργασία αποκατάστασης στην τοπική κοινότητα. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος ζητά την παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να εκτελεστούν εργασίες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητά των κατοίκων.
Ειδικότερα, ο κ. Γ. Μανουσάκης στην επιστολή του προς τον κ. Ν. Σαντορινιό αναφέρει τα εξής:
«Με το παρόν έγγραφο θα ήθελα να σας, εκφράσω τόσο την προσωπική όσο και των Κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αρνίθας, δυσαρέσκεια σχετικά με την ανταπόκριση του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας σε ό,τι αφορά τις σοβαρές βλάβες που υπάρχουν στους δρόμους εντός της κοινότητας.
Οι παραπάνω δρόμοι έχουν να συντηρηθούν πάνω απο 20 χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί ρωγμές.
Σε αρκετά σημεία δε, οι ρωγμές είναι τόσο μεγάλες που έχουν δημιουργηθεί ανισόπεδα τμήματα στο οδόστρωμα. Συνεπεία όλων αυτών είναι η έκθεση συνεχώς σε κίνδυνο ασφάλειας των μόνιμων και μη, πολιτών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηροι και μικρά παιδιά (τα παιδιά κυρίως τα σαββατοκύριακα, τις γιορτές και το καλοκαίρι) και όπως π.χ. κάποιες κυρίες άνω των 80 ετών έπεσαν, εκ των οποίων η μία έσπασε το χέρι της και η άλλη το ισχίον της…
Η δημοτική αρχή από την έναρξη του Καποδιστριακού πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου έως και σήμερα, αν και είχε λάβει γνώση εγγράφων μας είτε προφορικών εκκλήσεων, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ (ούτε ένα μέτρο δρόμου δεν έχει φτιαχτεί) στο ως άνω σοβαρά πρόβλημα αν και σε όλα τα υπόλοιπα χωριά έχουν διορθωθεί οι βλάβες ή ακόμα έχουν γίνει πλακοστρώσεις .
Με την παρούσα λοιπόν θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως επιληφθείτε του ως άνω σοβαρού θέματος.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Ο πρόεδρος
Μανουσάκης Γεώργιος».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ