ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο μείωσης των υψηλών επικουρικών συντάξεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
συντάξεις -περικοπές

Μιλώ­ντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Θανάσης Καποτάς κατέ­στησε σαφές ότι κατα­βάλ­λε­ται προ­σπά­θεια να απο­φευ­χθούν οι μειώ­σεις στις επι­κου­ρι­κές αλλά απέφυγε να απο­κλεί­σει κάθε πιθανή έκβαση των εν εξε­λί­ξει δια­πραγ­μα­τεύ­σεων

«Αν υπάρξει μείωση επι­κου­ρι­κών, η δική μου άποψη είναι να είναι στο­χευ­μένη και να γίνει σε ασφα­λι­σμέ­νους που οι συντε­λε­στές ανα­πλή­ρω­σής τους δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να ήταν όλα τα χρόνια του ασφα­λι­στι­κού τους βίου» δήλωσε ενδει­κτικά ο κ. Καποτάς.

Παράλ­ληλα τόνισε πως ήδη έχει ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία ενο­ποί­η­σης των επι­κου­ρι­κών ταμείων και δια­βε­βαί­ωσε ότι η κατα­βολή των επι­κου­ρι­κών θα γίνει κανο­νικά στις 29 Ιανουα­ρίου.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες που είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας χθες, οι δανει­στές συμ­φω­νούν ως επί των πλεί­στων στα βασικά σημεία του νέου ασφα­λι­στι­κού νομο­σχε­δίου. Κάτι το οποίο σημεί­ωσε και ο γενικός γραμ­μα­τέας του υπουρ­γείου Εργα­σίας, Ανδρέας Νεφε­λού­δης εκτι­μώ­ντας ότι δεν θα υπάρ­ξουν σημα­ντι­κές δια­φω­νίες με τους δανει­στές ως προς τη φιλο­σο­φία των αλλαγών στο ασφα­λι­στικό σύστημα.

thepressproject.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.