Τοπικές Ειδήσεις

Γνωστή επιχειρηματίας και η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλαν απάτη και πλαστογραφία με «μαϊμού» επιταγή για αγορά σκάφους

Μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας με θύματα γνωστή επιχειρηματία του τουρισμού στην Ρόδο, ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων της και την Εθνική Τράπεζα αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε επίπεδο Εισαγγελιών Ρόδου και Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα έχει ασκήσει μήνυση κατ’ αγνώστων για πλαστογραφία και απάτη και όπως εκθέτει την 10η Ιουλίου 2023 το κατάστημα Ρόδου ενημέρωσε τον Τομέα Πρόληψης Νομικού Κινδύνου Δικτύου της Τράπεζας ότι παρέλαβε από το τοπικό γραφείο συμψηφισμού πλαστή τραπεζική επιταγή, ποσού 420.000 ευρώ, η οποία δεν υπήρχε στο σύστημα της ΕΤΕ, ενώ φέρεται να εκδόθηκε από το κατάστημα Νέας Σμύρνης με υπογραφές στελεχών καταστήματος και εμφανίστηκε προς πληρωμή σε κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Ρόδο.
Από τον έλεγχο της τράπεζας προέκυψε ότι η επίμαχη τραπεζική επιταγή φέρεται να εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου 2023, μέσω του καταστήματος Νέας Σμύρνης, πλην όμως τα στελέχη που φέρεται να την έχουν υπογράψει απασχολούνται στο κατάστημα Oδ. Φορμίωνος. Οι σφραγίδες με τα ονοματεπώνυμα τους που έχουν τεθεί στην επιταγή ομοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι, πλην όμως οι συναφείς υπογραφές διαφέρουν από τις πραγματικές.
Στο κάτω μέρος της επιταγής, αντί του εκκρεμούς λογαριασμού του καταστήματος έκδοσης, αναγράφεται ο ΙΒΑΝ λογαριασμού ταμιευτηρίου πελάτη και συγκεκριμένα δικηγόρου.
Η τράπεζα διατείνεται μάλιστα ότι σε λογαριασμό του τελευταίου σε άλλη τράπεζα είχε πιστωθεί ποσό που προερχόταν από χρέωση, μέσω Internet Banking, λογαριασμού υπερήλικης πελάτισσας, οι κωδικοί της οποίας είχαν εκδοθεί με κατασκευασμένη ταυτότητα.
Ο αριθμός της επίμαχης επιταγής έχει λανθασμένο ψηφίο ελέγχου και με το ορθό νούμερο, η ΕΤΕ διαπίστωσε ότι έχουν χορηγηθεί σε προγενέστερο χρόνο 3 επιταγές εκ των οποίων μία ιδιωτική και 2 τραπεζικές που πληρώθηκαν κανονικά
Επιπλέον μια γνωστή επιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου και της ναυτιλίας προχώρησε και η ίδια σε υποβολή μηνύσεως για την ίδια υπόθεση καθώς όπως διατείνεται είναι το θύμα.
Στρέφεται ειδικότερα κατά ενός Ισπανού διαχειριστή εταιρείας και ενός δικηγόρου των Αθηνών υποστηρίζοντας ότι τέλεσαν εις βάρος της δικής της εταιρείας το αδίκημα της απάτης (με φυσικό αυτουργό τον δεύτερο μηνυόμενο και άμεσο συνεργό τον πρώτο) και ο δεύτερος (κατά μόνας) τα αδικήματα της απάτης, της χρήσεως πλαστού εγγράφου και της απιστίας δικηγόρου.
Ισχυρίζεται ότι η εταιρεία της ήταν κυρία, κάτοχος και νομέας πλοίου/σκάφους το οποίο πωλήθηκε στην εταιρεία η οποία εκπροσωπείτο από τον πρώτο μηνυόμενο η οποία εδρεύει στην Πορτογαλία, έναντι συνολικού τιμήματος 450.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε από την εταιρεία, η πώληση του πλοίου στην αλλοδαπή εταιρεία όπως επίσης και n διαγραφή του από την ελληνική σημαία και η παύση της επαγγελματικής του αδείας, σύμφωνα με τους όρους προσυμφώνου αγοραπωλησίας τύπου Memorandum of Agreement approved by the Mediterranean Yacht Brokers Association, όπως αυτό τροποποιητικές συμβάσεις που ακολούθησαν.
Την ενδιαφερόμενη αγοράστρια γνωρίστηκε η επιχειρηματίας αρχικά μέσω ναυλομεσίτη, ο οποίος στη συνέχεια τους συνέστησε τον δικηγόρο Αθηνών της αντισυμβαλλόμενης, εξειδικευμένο σε ναυτιλιακά θέματα, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του ανωτέρω πλοίου το οποίο κατά το χρόνο της συμφωνίας ευρίσκετο ελλιμενισμένο στην Μαρίνα Καλαμακίου.
Ήρθαν όπως είπαν σε επαφή με τον δεύτερο μηνυόμενο ο οποίος φέρεται όταν πληροφορήθηκε ότι το πλοίο βαρυνόταν με ναυτική υποθήκη, ανέλαβε την άρση αυτής και προς εξασφάλιση πρότεινε η καταβολή του τιμήματος να γίνει σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό και εν συνεχεία ο ίδιος να καταβάλει τούτο στη δανείστρια Τράπεζα για την άρση της και τη διαγραφή της από τα νηολόγια Πειραιά.
Κατόπιν κατάθεσης του τμήματος στον τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου μηνυόμενου, ο πρώτος μηνυόμενος εκπροσωπώντας την αγοράστρια εταιρεία, θεωρώντας ότι έχει καταβάλει το τίμημα, παρέλαβε το σκάφος από την μαρίνα Καλαμακίου και προέβη σε εργασίες κατασκευής αυτού στο Πέραμα.
Το συμφωνητικό πώλησης του σκάφους υπογράφηκε την 21η Ιουνίου 2022 και μετά την πάροδο χρόνου ζητήθηκε από τον δεύτερο μηνυόμενο την καταβολή του τιμήματος στην εταιρεία, που διαχειριζόταν την απαίτηση της δανείστριας τράπεζας, χωρίς όμως έως και τα τέλη Ιουνίου 2023 να προβεί σε καμία ενέργεια για την έκδοση τραπεζικής επιταγής ποσού 420.000 ευρώ όπως απαιτούσε.
Εν τέλει παρέδωσε την τραπεζική επιταγή η οποία κατατέθηκε στον υποδειχθέντα από τη διαχειρίστρια εταιρεία «INTRUM HELLAS ΑΕΔΑΔΠ» τραπεζικό λογαριασμό και εμβρόντητοι, την 11η Ιουλίου 2023 πληροφορήθηκαν από την εταιρεία ότι η επιταγή επέστρεψε απλήρωτη από το γραφείο συμψηφισμού της Εθνικής Τράπεζας ως πλαστή!!!.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου