Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής αίθουσας του δικαστηρίου

Oλοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής αίθουσας του δικαστικού μεγάρου της Ρόδου, που κάηκε την 14η Μαρτίου 2014.
Τη Δευτέρα θα γίνει η παράδοση του έργου από τον εργολάβο σε εκπρόσωπο της Θέμις Κατασκευαστική ενώ μένει η αποκατάσταση του συστήματος της μικροφωνικής εγκατάστασης που καταστράφηκε ολοσχερώς και η αποκατάσταση των καρεκλών.
Σήμερα το πρωί εξάλλου παραδόθηκε στον εργολάβο από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Χαρίτο ο πρωτότυπος πίνακας του Εσταυρωμένου για να αντικαταστήσει εκείνον που κάηκε.
Το νέο πίνακα φιλοτέχνησε, όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο ζωγράφος κ. Χρήστος Συράκος.
Ο κ. Χαρίτος προέβη σε δωρεά του συγκεκριμένου πίνακα ως οικογενειακή προσευχή και εις μνήμην του αδελφού του Παναγιώτη, διακεκριμένου δικηγόρου που χάθηκε πρόωρα.
Θυμίζουμε ότι την αίθουσα του δικαστηρίου έκαψε ο 26χρονος Ροδίτης Α. Ζ. του Β., υπότροπος σε εγκλήματα του είδους, που έχει νοσηλευτεί στη ψυχιατρική κλινική της Λέρου και είναι πλέον προσωρινά κρατούμενος.
Μεταξύ άλλων καταστράφηκαν ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Εσταυρωμένου, που φιλοτέχνησε το έτος 1947 ο διακεκριμένος ζωγράφος Καραφιλάκης, ηλεκτρονικές συσκευές και η δικαστική έδρα.
Το κόστος της αποκατάστασης της αίθουσας υπολογίστηκε στα 33.520 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου