Ειδήσεις

Ετήσιο μνημόσυνο του λοχαγού Διογένη Φανουράκη στη Χάλκη

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, στη Χάλκη, το ετήσιο μνημόσυνο του λοχαγού Διογένη Φανουράκη.

Ο Διογένης Φανουράκης, έχασε τη ζωή του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν θυσιάστηκε για να σώσει τους συμπατριώτες του από τα γερμανικά αντίποινα. Το όνομα του, φέρει το Ίδρυμα που οραματίστηκε και έκανε πράξη, ο Σωκράτης Φανουράκης, με σκοπό να παράσχει υποτροφίες σε νέους από την Κω και τη Χάλκη, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και παράλληλα να φροντίζει για την περίθαλψη ανήμπορων συμπατριωτών μας, της τρίτης ηλικίας, στα δύο νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος, έχουν δοθεί 55 υποτροφίες σε νέους από τη Κω και τη Χάλκη, και υπήρξε φροντίδα για όλους τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας σε Κω και Χάλκη που ζήτησαν την βοήθειά του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου