Ειδήσεις

Απονομή πιστοποιητικών ξένων γλωσσών σε μαθητές των εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία”

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η τελετή απονομής των πιστοποιητικών Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις εξετάσεις (Μάιος – Ιούνιος 2014), οι οποίες στέφθηκαν με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτήριων κ. Κυριάκος Κυριακούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η ξενόγλωσση εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και εκτείνεται μέχρι το Λύκειο, μέσω της εφαρμογής ενός ενιαίου προγράμματος. Η εντατική διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γερμανικών και Γαλλικών) σε επίπεδα, αποβλέπει στο να επιτύχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες άνεση στην κατανόηση και χρήση των ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βασικό εμπλουτισμένο τους πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Για την Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Cambridge ESOL (τμήμα του University of Cambridge), το EDI και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Για την Γαλλική Γλώσσα, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Για τη Γερμανική Γλώσσα οι μαθητές παίρνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Goethe-Institut των Αθηνών και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Διαπιστώνεται χρόνο με το χρόνο μια σημαντική βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στη μάθηση των ξένων γλωσσών. Δεν είναι μόνο οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές, ούτε η διαχρονικότητα των επιτυχιών αλλά και το γεγονός ότι οι επιτυχίες των μαθητών είναι αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολείο.
Ειδικότερα, φέτος απονεμήθηκαν συνολικά 260 πιστοποιήσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Από αυτές οι 186 ήταν για την αγγλική γλώσσα, οι 46 για τη γαλλική γλώσσα και οι 28 για την γαλλική γλώσσα. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πιστοποιήσεις για το Cambridge Proficiency ήταν 100%, για το Cambridge FCE (Lower) ήταν 77%, ενώ για τις πιστοποιήσεις της γερμανικής γλώσσας ήταν 95% και της γαλλικής γλώσσας 100%.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου