Την τιμητική τους έχουν οι πλατείες στη Ρόδο, καθώς στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. Το μέτρο αυτό, οδήγησε σε πρόωρο λουκέτο αρκετές επιχειρήσεις διασκέδασης στο νησί, αφού σύμφωνα με τους επιχειρηματίες το «συμπυκνωμένο» ωράριο λειτουργίας καθιστούσε μη βιώσιμη τη λειτουργία τους.
Ρολά κατέβασαν τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ δύο-τρία λειτουργούν μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με ελάχιστους επισκέπτες πολλές φορές.


Μη έχοντας πολλές επιλογές, δεκάδες νέοι και νέες συγκεντρώνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ στην πλατεία Κύπρου, στην Ακαδημία, στην πλατεία Ελευθερίας, πίσω από την περιφέρεια, στον πεζόδρομο της 7ης Μαρτίου και σε άλλους δημόσιους ανοιχτούς χώρους, πίνουν μπίρες και ποτά που φέρνουν μαζί τους ή έχουν προμηθευτεί από τα περίπτερα και κάβες και διασκεδάζουν, χωρίς βέβαια να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ή τα άλλα μέτρα προστασίας. Και μπορεί το νέο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης να αποσκοπεί στην αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, τελικά όμως φαίνεται ότι έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς δεν αποτρέπεται τελικά ο συγχρωτισμός.
«Τις καθημερινές δεν λειτουργούν πλέον τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Παλιά Πόλη. Μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ανοίγουν δυο-τρία κλαμπ για τέσσερις ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα. Έχουν κλείσει επίσης κάποια εστιατόρια.
Η κίνηση μετά τις 10 το βράδυ στην Παλιά Πόλη μειώθηκε δραστικά, ενώ άλλες εποχές γινόταν το αδιαχώρητο το σαββατοκύριακο. Τώρα η κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική.
Προφανώς και η πανδημία επιβάλλει τη λήψη ορισμένων μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης των κρουσμάτων. Όμως τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να τα αντέξουν οι επιχειρήσεις…», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΕΜΠ, Βασίλης Δοντάς.
Υποτονική είναι η νυχτερινή κίνηση στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές, όπως το Φαληράκι ή η Λίνδος.
Η περιοχή των Κολυμπίων δεν φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή. Αποτελεί προορισμό οικογενειακών διακοπών. Παρόλα αυτά, και εκεί μειώθηκε σημαντικά η κίνηση, μετά την εφαρμογή του μέτρου που επιβάλλει τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και των επιχειρήσεων εστίασης μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Τα Κολύμπια ήταν ανέκαθεν μία ήσυχη περιοχή. Δεν είναι από τις περιοχές που φημίζονται για τη νυχτερινή διασκέδαση. Είναι πιο οικογενειακά τα πράγματα εδώ. Παρατηρούμε όμως ότι μετά την επιβολή συγκεκριμένου ωραρίου σε μπαρ, σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και σε επιχειρήσεις εστίασης, έχει μειωθεί η κίνηση. Μετά τις 11.00 με 11.30 το βράδυ δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς.
Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ 15 ώρες την ημέρα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε υψηλά το επίπεδο φιλοξενίας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε τον επισκέπτη να αισθανθεί ασφαλής και καλοδεχούμενος», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων, Παύλος Χαρτερός.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ