ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Aγγλοι απατεώνες υποσχέθηκαν σε ανήλικο Ροδίτη ποδοσφαιρική καριέρα!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (4)
Μέγεθος γραμμάτων

Ποι­νι­κή δίωξη για απάτη κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, κατά συ­ναυ­τουρ­γία και κατά συρ­ροή άσκη­σε ο Ει­σαγ­γε­λέ­ας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου εις βάρος δύο Αγ­γλων, που με την χρήση του facebook εξα­πά­τη­σαν ένα ανή­λι­κο αγόρι και την μη­τέ­ρα του, πεί­θο­ντάς τους ότι θα τον ενέ­γρα­φαν σε πο­δο­σφαι­ρι­κή ομάδα της Με­γά­λης Βρε­τα­νί­ας ως «στρα­το­λο­γη­τές» τα­λέ­ντων της FIFA!

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να το 17χρονο αγόρι δέ­χτη­κε μή­νυ­μα στην προ­σω­πι­κή του σε­λί­δα στο facebook από έναν Αγγλο, που του συ­στή­θη­κε ως μά­να­τζερ της FIFA και τον έπει­σε ότι αντι­προ­σω­πεύ­ει τα­λέ­ντα του πο­δο­σφαί­ρου κι ότι ήθελε να τον βοη­θή­σει για να κάνει κα­ριέ­ρα στο εξω­τε­ρι­κό και να δο­κι­μα­στεί από ομά­δες της Αγ­γλί­ας, προ­σφέ­ρο­ντας του μά­λι­στα την προ­ο­πτι­κή υπο­γρα­φής τριε­τούς συμ­βο­λαί­ου.

Ο απα­τε­ώ­νας απέ­στει­λε μέσω ηλε­κτρο­νι­κού μη­νύ­μα­τος στο παιδί και ένα πι­στο­ποι­η­τι­κό αδειο­δό­τη­σης από την FIFA, ενώ δια­πί­στω­σε ότι το όνομα με το οποίο του συ­στή­θη­κε ήταν κα­τα­γε­γραμ­μέ­νο και στην επί­ση­μη σε­λί­δα της, στους αδειο­δο­τη­μέ­νους μά­να­τζερ αλλά και στην ιστο­σε­λί­δα της Αυ­στρια­κής πο­δο­σφαι­ρι­κής ομο­σπον­δί­ας.

Ακο­λού­θη­σε επι­κοι­νω­νία του παι­διού με τον Αγγλο με βι­ντε­ο­κλή­ση, ενώ λίγες μέρες αρ­γό­τε­ρα του απέ­στει­λε μια επι­στο­λή στην οποία ανέ­φε­ρε ότι είχε γίνει δε­κτός από την πο­δο­σφαι­ρι­κή ομάδα «SUNDERLALD AFC» ζη­τώ­ντας για να δο­κι­μα­στεί το ποσό των 820 ευρώ για την εγ­γρα­φή του. Στην επι­στο­λή υπήρ­χε εξάλ­λου και το όνομα του επι­κε­φα­λής των νέων πο­δο­σφαι­ρι­στών της συ­γκε­κρι­μέ­νης ομά­δας.

Το παιδί και η μη­τέ­ρα του απέ­στει­λαν στον απα­τε­ώ­να τις ταυ­τό­τη­τές τους και φω­το­γρα­φί­ες τους, ενώ του έμ­βα­σαν το ως άνω ποσό με την Western Union.

6 ημέ­ρες μετά το παιδί και η μη­τέ­ρα του έλα­βαν ένα email με στοι­χεία της πο­δο­σφαι­ρι­κής ομά­δας με από­δει­ξη για την πλη­ρω­μή του ως άνω ποσού και πρό­σκλη­ση ενώ τους ζή­τη­σαν 1920 λίρες Αγ­γλί­δας για να ολο­κλη­ρώ­σουν την εγ­γρα­φή του υπο­σχό­με­νοι μά­λι­στα ότι θα τους επέ­στρε­φαν το ποσό αυτό στην πο­ρεία.

Όπερ και εγέ­νε­το και η μη­τέ­ρα απέ­στει­λε μέσω της ίδιας εται­ρεί­ας τα­χυ­με­τα­φο­ρών και το ποσό αυτό.

Η μη­τέ­ρα επι­κοι­νώ­νη­σε με το άτομο στο οποίο είχε απο­στεί­λει τα χρή­μα­τα, τον δεύ­τε­ρο Αγγλο απα­τε­ώ­να, ο οποί­ος την δια­βε­βαί­ω­σε ότι όλα είχαν τα­κτο­ποι­η­θεί και ότι μένει η πλη­ρω­μή του μά­να­τζερ, που θα ανα­λά­βει το παιδί, ζη­τώ­ντας της να του απο­στεί­λει το ποσό των 600 λιρών Αγ­γλί­ας.

Η μη­τέ­ρα και το παιδί ανέ­με­ναν τα επί­ση­μα έγ­γρα­φα για να ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία και να τα­ξι­δέ­ψει στην Αγ­γλία. Τα χαρ­τιά ου­δέ­πο­τε όμως έφτα­σαν ενώ οι απα­τε­ώ­νες επε­δί­ω­ξαν να τους πεί­σουν ότι από λάθος είχαν στα­λεί στον Κα­να­δά και ζη­τού­σαν ακόμη 400 ευρώ για την επα­νέκ­δο­σή τους!

Η μη­τέ­ρα απέ­στει­λε email στην ομάδα εξι­στο­ρώ­ντας τα ως άνω πε­ρι­στα­τι­κά αλλά δεν έλαβε απά­ντη­ση.

Στην πο­ρεία πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε από εκ­πρό­σω­πο της γραμ­μα­τεί­ας της πο­δο­σφαι­ρι­κής ομά­δας ότι υπήρ­ξαν κι άλλες κα­ταγ­γε­λί­ες για όμοιες απά­τες. Ζή­τη­σε μά­λι­στα από την Ρο­δί­τισ­σα μάνα να της απο­στεί­λει τα στοι­χεία για έλεγ­χο.

Του θέ­μα­τος επι­λή­φθη­κε η Δίωξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος που κί­νη­σε την δια­δι­κα­σία δι­κα­στι­κής συν­δρο­μής για τον ποι­νι­κό κο­λα­σμό των δρα­στών.

Η υπό­θε­ση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της και οι απα­τε­ώ­νες πρό­κει­ται να λο­γο­δο­τή­σουν ενώ­πιον της Ελ­λη­νι­κής Δι­καιο­σύ­νης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.