Ειδήσεις

Ποινική δίωξη σε προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε 7 μέλη απελθούσης διοίκησης της ΔΕΥΑ Ρόδου ασκήθηκαν μετά από έρευνα που προκάλεσε έκθεση του ΑΣΕΠ γύρω από την νομιμότητα της απασχόλησης των υπαλλήλων της.
Στελέχη της ΔΕΥΑ Ρόδου, λίγες μόλις μέρες μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης αρχειοθέτησης της ποινικής προκαταρκτικής δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ρόδου για την πολύκροτη υπόθεση των συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Ιαλυσού, κλήθηκαν εκ νέου ΓΙΑ εξηγήσεις, από το ΑΣΕΠ.
Υπήρξε συγκεκριμένα μια σειρά από νέες ανώνυμες καταγγελίες που προκάλεσαν την επέμβαση του ΑΣΕΠ.
Από την έρευνα του ΑΣΕΠ προέκυψε για δύο υπαλλήλους ότι τον Μάιο του 2006, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, υπέγραψαν σύμβαση μίσθωσης έργου διαρκείας ενός έτους και τον Ιούλιο του 2007 υπέγραψαν δεύτερη μίσθωση έργου διαρκείας δύο ετών, ύστερα από την από 28 Ιουνίου 2007 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ και σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 6 του ν. 2527/1997 για συμβάσεις μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού και τα νομικά πρόσωπα την απόφαση της παρ. 1 εκδίδει ο γενικός γραμματέας της οικείας Περιφέρειας.
Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη έγκριση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση της νομικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου και ότι δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΡ προέβησαν στη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους συγκεκριμένους εργαζομένους κατά παράβαση του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997.
Φέρονται συγκεκριμένα ότι διαρκούσης της εκκρεμοδικίας, υπέγραψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου διαρκείας 8 μηνών με τον πρώτο εργαζόμενο χωρίς την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας (άρθρο 21 ν. 2190/1994) και  μετέτρεψαν τη σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου των 2 εργαζομένων σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Μετά την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης επί της ασκηθείσης εφέσεως το Δ.Σ. δεν προέβη, ως όφειλε, στην απόλυση των ως άνω εργαζομένων, αλλά αυτοί εξακολούθησαν να απασχολούνται στη ΔΕΥΑΡ, ο πρώτος μέχρι την 5η Μαρτίου 2015 και η δεύτερη μέχρι τον Μάιο του 2014 καίτοι η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε τη διακοπή παροχής υπηρεσιών των ανωτέρω, εισήγηση την οποία το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, με απόφασή του, απέρριψε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΗΛΙΑΣ ΛΟΪΖΟΣ    08.10.2015 14:01

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΕΣ

Σχολιασμός άρθρου