Αθλητικά

Τα «βροντάει» από την ΕΠΟ ο Θεόδωρος Ζαγοράκης!

Με όνειρο θερινής νυκτός συνεχίζει να μοιάζει η προσδοκία των φιλάθλων για την εξομάλυνση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την τοποθέτησή του στις «ράγες» της ηρεμίας και της ανάδειξής του σε μία ελκυστική υπόθεση.
Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της ΕΠΟ και μάλιστα ως προσώπου κοινής αποδοχής, το οποίο τουλάχιστον θεωρητικά μπορούσε να αμβλύνει τις αντιθέσεις τόσο των ισχυρών ΠΑΕ, όσο και της ίδιας της Ομοσπονδίας με την Πολιτεία, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης είναι έτοιμος να τα «βροντήξει».
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός Metropolis της Θεσσαλονίκης, η απόφαση του πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας του θριάμβου του 2004 και ευρωβουλευτή να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ είναι ειλημμένη, με την πληροφορία να επιβεβαιώνεται στο ακέραιο από το ίδιο το περιβάλλον του.
Μάλιστα, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης φέρεται να καλλιεργεί σκέψεις αποχώρησης εδώ και αρκετές μέρες, όντας απογοητευμένος από μία σειρά περιστατικών, όπως και από τη συνολική κατάσταση στην οποία παραμένει εγκλωβισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δείχνει να εκτιμά πως υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να προσφέρει όσα θα ήθελε, θέτει δε σε προτεραιότητα το όνομά του και την υστεροφημία του.
Τρεις από τους πιθανούς λόγους περιγράφει η αθλητική ιστοσελίδα soccerplus.gr:
«α. Δεν στηρίχθηκε στον βαθμό που περίμενε από την κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της οποίας βρέθηκε στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.
β. Δεν μπόρεσε στο διάστημα που ήταν πρόεδρος να ελέγξει την Ομοσπονδία, αφού δεν είχε την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή και ουσιαστικά λειτουργούσε ως “πρόεδρος δημοκρατίας” και όχι σαν “πρωθυπουργός”. Πολλές ήταν οι φορές που διαφωνούσε με τις αποφάσεις που λαμβανόταν, ενώ είναι χαρακτηριστική η απόρριψη της πρότασης για τη στελέχωση του γραφείου του στηνπρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
γ. Αποφάσεις όπως η τελευταία με την αφαίρεση των έξι βαθμών στον Άρη τον έβαζαν στο κέντρο της κριτικής -και μάλιστα στην εκλογική του περιφέρεια- ενώ ο ίδιος πίστευε ότι δεν έφερε καμία ευθύνη. Γι’ αυτό και η τελευταία φράση της δήλωσής του με αφορμή την ποινή στον Άρη: “Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…”.
Εφόσον η παραίτηση του Θεόδωρου Ζαγοράκη επισημοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη, η ΕΠΟ θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αλλά μόνο για την κάλυψη της θέσης του προέδρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου