Ειδήσεις

Συνέντευξη του κ. Ηλία Καματερού για το θέμα της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα παραχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς κυλάει ο ρυθμός στην Κω μετά τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, τόνισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων. Η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή για το δομημένο περιβάλλον, θα υποχρεώνει, όχι μόνο τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα ιδιωτικά κτίρια να έχουν ταυτότητα κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και της στατικής επάρκειας.

Είναι εγκληματικό τόνισε να μην έχουμε φροντίσει από πριν για την θωράκιση όλων των κτιρίων, ιδιαίτερα δε των σχολείων.

Σχετικά με το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα ο Δωδεκανήσιος βουλευτής δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των υγειών επιχειρήσεων και του υγιούς ανταγωνισμού, με τέτοιο τρόπο που να μην συνθλίβονται οι εργαζόμενοι και να μην συντηρούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος των δημόσιων, όπως συνέβη με τον Ο.Α.Σ.Θ. στη Θεσσαλονίκη, την NOVARTIS κ.α.

Επένδυση είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από κάποιον, επισήμανε, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, σέβεται τους εργαζόμενους και όχι πουλώντας μια δημόσια περιουσία και μάλιστα με χαριστικούς όρους, όπως συνέβη με την περίπτωση των αεροδρομίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση που βρήκε, πέτυχε καλύτερους όρους (μείωση του συντελεστή δόμησης, απελευθέρωση πρασίνου, απελευθέρωση θαλάσσιου μετώπου κ.α.).

Κλείνοντας την συνέντευξή του υπογράμμισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης, όσων αφορά το θέμα των επενδύσεων, είναι η προστασία των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, και αυτό αποδεικνύεται με σειρά μέτρων όπως: μείωση φορολογικού συντελεστή στις μικρές επιχειρήσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών μικροεπαγγελματιών, αναπτυξιακός νόμος που απευθύνεται κυρίως στους μικρομεσαίους κάνοντας διασπορά των επιδοτήσεων και όχι συγκέντρωση σε λίγους.

 

Τη συνέντευξη του Ηλία Καματερού μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=qqaxha5Amgc&sns=em

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου