Ειδήσεις

Εφαρμογή Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων

Συνάντηση εργασίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Περιπτερούχων της Ρόδου, είχαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Σάββας Διακοσταματίου και κ. Γιώργος Πόκκιας, καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολεοδομίας κ. Κακούλης, με τη παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων.

Θέματα της σύσκεψης, ήταν η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων, η οικονομική τακτοποίηση του τέλους κοινόχρηστων χώρων των περιπτέρων και συναφή ζητήματα.

Στη τοποθέτηση του, ο συντονιστής της σύσκεψης και αρμόδιος για την αδειοδότηση των περιπτέρων, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Πόκκιας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εφαρμογής και της τήρησης του κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων, που ψηφίστηκε ομόφωνα  από το Δημοτικό Συμβούλιο και που στόχο έχει την αισθητική αναβάθμιση των περιπτέρων, την ομοιογένεια ,την ομοιομορφία τους και τη γενικότερη διευθέτηση των κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή σε τεκμηριωμένες τροποποιήσεις του κανονισμού λειτουργίας, ώστε αυτός να είναι αποτελεσματικός και λειτουργικός. Δήλωσε, ότι υπάρχει ήδη περίοδος προσαρμογής για τις αλλαγές στα περίπτερα, όμως από 01-01-2018 θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τη συμμόρφωση όλων προς το κανονισμό λειτουργίας.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο τρόπο πληρωμής του τέλους κοινόχρηστων χώρων που χρεώνονται τα περίπτερα, ειδικά για φέτος μέχρι να διευθετηθούν μέχρι τέλος του χρόνου, τα όποια ζητήματα έχουν να κάνουν με την χωροθέτηση τους.

Ο  Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολεοδομίας κ. Κακούλης δήλωσε, ότι οι Υπηρεσίες του θα αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση όποια ζητήματα χωροθέτησης και πολεοδομικής εφαρμογής των περιπτέρων, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες υπάρχουν.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Περιπτερούχων, κ. Χατζηκαλημέρης, αφού ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, δεσμεύτηκε να καταθέσει στο κ. Πόκκια άμεσα γραπτό υπόμνημα για τις όποιες τροποποιήσεις του κανονισμού και ταυτόχρονα ανέλαβε τη δέσμευση να ενημερώσει όλους τους περιπτερούχους για την ανάγκη τόσο της προσαρμογής των περιπτέρων προς τον κανονισμό, όσο και για την οικονομική τακτοποίηση του τέλους των κοινόχρηστων χώρων.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου