Ειδήσεις

Ο Μ.Κύρκος θέτει τα προβλήματα των μικρών νησιών και την απουσία κονδυλίων για τον τουρισμό

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της Ιταλικής Προεδρίας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, επισήμανε στον εκπρόσωπο της Ιταλικής Προεδρίας πως τα ελληνικά μικρά νησιά ανήκουν κατεξοχήν στους τόπους που βρίσκονται έξω από τις κύριες διαδρομές των υποδομών, οι οποίες αναφέρονται στο πρόγραμμα της Προεδρίας.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά αυτά (έλλειψη φτηνών μεταφορών, ενέργειας, πόσιμου νερού) χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. “Τα ελληνικά μικρά νησιά ακούγονται όλο και περισσότερο και εντάσσονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Η απομόνωση των περιοχών αυτών δημιουργεί άνισους όρους ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, το αίτημα του Κοινοβουλίου σχετικά με δημιουργία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών προοπτικών 2014-2020 ειδικού προγράμματος για τον τουρισμό, δεν είχε γίνει δεκτό από το Συμβούλιο. Αν θέλουμε να παραμείνει η Ευρώπη πρώτος παγκόσμιος προορισμός θα πρέπει η Ε.Ε. να στηρίξει με περισσότερα κονδύλια τον τουρισμό”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Frenceschini απάντησε πως τα μικρά νησιά στα οποία αναφέρθηκε ο κ Κύρκος είναι πράγματι πολύ σημαντικό ζήτημα και πρέπει να δοθεί η κατάλληλη υποστήριξη και τα κίνητρα για την ανάπτυξή τους και την ενσωμάτωση τους στην κοινή αγορά της ΕΕ. Για το θέμα του προϋπολογισμού σημείωσε πως δίνεται πλέον η νομική βάση για επενδύσεις στον τουρισμό και αναφέρθηκε σε σχετικές με τον τουρισμό δράσεις της Επιτροπής, όπως το πρόγραμμα Eden που στοχεύει στην προώθηση εξεχόντων ανερχόμενων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου