Αθλητικά

Με τα «μούτρα» στις προκηρύξεις πέφτει η Επιτροπή Πρωταθλήματος

Τις βασικές συνισταμένες των προκηρύξεων των διοργανώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσουν να επεξεργάζονται σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ.
Ο πρόεδρός της Χρυσόστομος Ψέλλας και οι συνεργάτες του, Δήμος Λουιζίδης και Μανώλης Παπακωνσταντίνου, θα συναντηθούν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, έχοντας ήδη έτοιμο το προσχέδιο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της τελικής τους εισήγησης στης Εκτελεστική Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται, πως η απόφαση για την αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών έχει ήδη ληφθεί, με γνώμονα την επιβίωση των σωματείων την επόμενη διετία, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιό της, η Α’ κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 11 ομάδων, οι οποίες θα διαχωριστούν, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, με κλήρωση και με βασικό κριτήριο την περσινή βαθμολογική κατάταξη.
Βάσει του πλάνου της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια της επόμενης σεζόν θα αναδειχθεί μέσα από διπλό αγώνα ανάμεσα στις πρώτες των δύο ομίλων, οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν, ενώ θα τις ακολουθήσει άλλη μία και συγκεκριμένα εκείνη που θα ηττηθεί στον διπλό αγώνα μπαράζ των προτελευταίων.
Η Β’ κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους της Ρόδου, έναν των 10 και έναν των 11 ομάδων, καθώς και σ’ έναν του ομίλου Νήσων. Το εισιτήριο της ανόδου θα κερδίσουν μόνο οι πρωταθλήτριες, δεδομένου πως δεν θα προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία προβιβασμού για τις δευτεραθλήτριες, ενώ στη Γ’ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι ουραγοί των δύο ομίλων. Τη θέση τους τη μεθεπόμενη σεζόν θα καταλάβουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του νέου πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας.
Με δεδομένο πως τα τοπικά πρωταθλήματα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο, οι προκηρύξεις αναμένεται να «κλείσουν» στα τέλη Αυγούστου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου