Αθλητικά

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Από εβδομάδα η προκήρυξη

Η ΕΠΟ προχωρά το σχεδιασμό για την Γ’ Εθνική Κατηγορία στην σεζόν 2020-2021.
Την ώρα που η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει θολή, καθώς δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναδιάρθρωση που είναι απαραίτητη, η ΕΠΟ προχωρά στον σχεδιασμό του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, του οποίου έχει και την απόλυτη ευθύνη.
Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής γνωρίζουν πάνω κάτω τα δεδομένα του πρωταθλήματος για την σεζόν 2020-2021 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη.
Η Επιτροπή της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.
Σε αυτή θα αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση συμμετοχής, οι ηλικιακοί περιορισμοί σε παίκτες, το πόσοι ξένοι επιτρέπονται, αλλά και το κόστος του παραβόλου. Οι ομάδες έχουν ζητήσει να μειωθεί το παράβολο, αλλά και κάποια άλλα κόστη, καθώς η οικονομική κατάσταση στην χώρα, μετά και από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Αυτό που δεν θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι ο αριθμός των ομίλων καθώς και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει σαφής ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Στην συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την αναδιάρθρωση.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, έχει από το νομό μας ο Α.Ο. Πυλίου, ο οποίος βρισκόταν στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, όταν διεκόπη οριστικά λόγω του κορωνοϊού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου