Ειδήσεις

Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για το ψηφιακό πιστοποιητικό: Η Ελλάδα ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός

Την επιτυχία της Ελλάδας να εφαρμόσει αποτελεσματικά από την 1η Ιουνίου το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και να επανεκκινήσει με ασφάλεια τον τουρισμό υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης για την έναρξη ισχύος του πιστοποιητικού σε ολόκληρη την Ευρώπη και της σχετικής ψηφοφορίας .

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έκανε λόγο για πρωτοπορία της Ελλάδας στην επανέναρξη των ελεύθερων μετακινήσεων εντός της Ένωσης με προστασία και με το μέγιστο δυνατό έλεγχο των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, έκανε λόγο για το σημαντικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υιοθέτησε έγκαιρα τη νέα νομοθεσία.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βόζεμπεργκ στον πολύπλοκο τρόπο με τον οποίο εκτελούνται επί του παρόντος τα ταξίδια στην Ευρώπη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό, με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η λύση για την ανάκτηση των θεμελιωδών ελευθεριών που στερήθηκαν οι Ευρωπαίοι κατα την πανδημία.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

 

«Η κατεπείγουσα υιοθέτηση και εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. μπορεί να αντιδρά με γρήγορα αντανακλαστικά προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και συντονισμός. Η σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που ολοκληρώνει τη νομοθεσία, σηματοδοτεί την επανέναρξη των ελεύθερων μετακινήσεων εντός της Ένωσης, με προστασία και με το μέγιστο δυνατό έλεγχο των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Η χώρα μου, η Ελλάδα, πρωτοπορεί στο εγχείρημα και αισθάνεται περήφανη για δύο λόγους. Το ψηφιακό πιστοποιητικό ξεκίνησε ως ιδέα και φέρει τη σφραγίδα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά εκτός αυτού η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που το εφαρμόζουν από την 1η Ιουνίου με συνέπεια και αξιοπιστία.

Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό για τους Ευρωπαίους πολίτες έγκαιρα και εγγυάται ασφάλεια υψηλών προτύπων, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην εποχή μετά την πανδημία. Η χώρα μου δείχνει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη και εξασφαλίζει τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κρίνοντας τον πολύπλοκο τρόπο με τον οποίο εκτελούνται πλέον τα ταξίδια στην Ευρώπη, είμαι βέβαιη ότι πράξαμε ό,τι οφείλαμε για την προστασία των πολιτών μας και την ανάκτηση θεμελιωδών ελευθεριών που στερήθηκαν κατά τη διάκρεια της πανδημίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου