Ρεπορτάζ

Τεράστιες οι οικονομικές απώλειες της ΡΟΔΑ

Τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες της ΔΕΣ ΡΟΔΑ από την ώρα που ξεκίνησε η καραντίνα, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα έσοδά της.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Δημήτρης Τσίκκης, όλα αυτά οφείλονται τόσο στον περιορισμό των επιβατών και μαθητών όσο και στην καθυστέρηση της έναρξης της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, αναγκάζοντας την διοίκηση να αναβάλει τα σχέδιά της για οποιαδήποτε επένδυση, αγορά και βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών.
«Κατά την διάρκεια της καραντίνας, φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε το προσωπικό της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά τον καλύτερο τρόπο. Δυστυχώς ελλείψει επιβατικού κοινού, χρειάστηκε εμείς να αναστείλουμε ορισμένα δρομολόγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι 15 μόνιμοι οδηγοί της ΡΟΔΑ και οι 10 έκτακτοι να μην έχουν εργασία. Θα έπρεπε είτε να τους βγάλουμε σε αναστολή είτε να αλλάξουμε την σύμβασή τους (να την κάνουμε εκ περιτροπής και με μερική απασχόληση –κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα). Γι αυτό θεωρήσαμε να τους προτείνουμε να απασχοληθούν με άλλο τρόπο.
Αντί να προσλάβουμε έναν εργολάβο, φρόντισαν να προχωρήσουν σε συντηρήσεις στις στάσεις της ΡΟΔΑ μέσα στην πόλη.
Όσον αφορά στα οικονομικά της επιχείρησης, έχουμε τεράστια μείωση στα έσοδά μας. Για να καταλάβετε: εισπράττουμε το 0,001 αυτού που εισπράτταμε πριν… Αυτό μεταφράζεται ως εξής: τα οκτώ δρομολόγια που έχουμε καθημερινά (τα οποία απαιτούν 400 λίτρα καύσιμα ημερησίως) μας αποφέρουν σε καθημερινή βάση από 150 – 170 ευρώ. Δηλαδή δεν φτάνουν ούτε για τα καύσιμα! Οι απαιτήσεις λοιπόν, μισθοδοσία, συντηρήσεις, ανελαστικά έσοδα, πάνε πίσω όπως και ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει για την ΡΟΔΑ. Ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον θα έχουμε τρεις καλούς μήνες από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα μας» ανέφερε ο κ. Τσίκκης.
Γνωρίζοντας την κατάσταση, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα συνδράμει οικονομικά στην ΡΟΔΑ: «Όπως γνωρίζετε η επιχείρηση έχει κοινωφελή χαρακτήρα.
Οφείλουμε να μείνουμε ανοιχτοί και να συνεχίσουμε το έργο μας προς τον πολίτη. Έτσι, ο Δήμος Ρόδου θα χρηματοδοτήσει την ΔΕΣ ΡΟΔΑ με ένα ποσό που θα καλύψει τα λειτουργικά της (ανελαστικά) έξοδα από την περίοδο του Μαρτίου έως και του Ιουνίου 2020» είπε ο πρόεδρος.
Να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο των σχολείων, η ΡΟΔΑ είδε ακόμη πιο μειωμένα έσοδα αν και για τα μαθητικά δρομολόγια, επιδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Με την κρίση του κορωνοϊού, τα σχολεία έμειναν κλειστά. Οπότε ούτε αυτή την χρηματοδότηση μπορούμε να διεκδικήσουμε. Όταν ανοίξουν τα σχολεία θα αναπροσαρμόσουμε τα δρομολόγιά μας, θα τηρήσουμε τις οδηγίες του υπουργείου για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ισχύσουν κ.λπ.» κατέληξε ο κ. Τσίκκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου