Ειδήσεις

Γ.Νικητιάδης για Γ.Χατζημάρκο: “Στοιχειοθετεί υφέρποντα φασισμό, που δεν ανέχονται τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες”

Σε αυστηρό ύφος απάντησε στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο μιλώντας στον ρ/σ Παλμό, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσά τους, όταν ο δεύτερος αναφέρθηκε σε ρ/σ της Κω στην ένταξη του μεγάλου έργου διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Αντιμάχειας και Κεφάλου Κω, στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προϋπολογισμού 16,45 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γ. Νικητιάδης, απέδωσε τα εύσημα στον Δήμο της Κω που έτρεξε για να ωριμάσει το έργο ώστε να επιτευχθεί η ένταξή του στο πρόγραμμα χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά διαδικαστικό τον ρόλο της Περιφέρειας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Γ. Χατζημάρκου ο οποίος με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, στο Ράδιο Πρώτο και στην δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού, απάντησε με σκληρές εκφράσεις στον πρώην υφυπουργό κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων, για «εμπάθεια του Γιώργου Νικητιάδη προς την Περιφέρεια, στην πορεία του για την κατάκτηση της καρέκλας που ονειρεύεται, γιατί νομίζει ότι υποβαθμίζοντας το έργο της Περιφέρειας ο ίδιος θα κερδίσει πόντους. Η πολιτική ζωή αυτού του τόπου έχει υποφέρει πολύ από εκείνους που υπέφεραν μακριά από την καρέκλα τους», είχε δηλώσει ο κ. Γ. Χατζημάρκος.

Απαντώντας ο κ. Γ. Νικητιάδης στον Παλμό ανέβασε τους τόνους και χρησιμοποίησε επίσης σκληρές εκφράσεις: «Δυστυχώς, όποιος έχει έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό διακρίνει κατ΄εξοχήν τον κ. περιφερειάρχη. Ο κ. Χατζημάρκος βλέπει παντού φαντάσματα, βλέπει παντού αντιπάλους, δεν μπορεί να ανεχθεί τη διαφορετική άποψη. Επιδιώκει με την προσωπική επίθεση να εξαφανίσει, να ταπεινώσει και να ισοπεδώσει πολιτικά όποιον δεν συμφωνεί μαζί του. Φοβάμαι ότι αυτό το φαινόμενο, στοιχειοθετεί έναν υφέρποντα φασισμό, έναν “Λεπενισμό”. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να έχει πέραση στα νησιά μας, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κυκλαδίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δημοκρατικοί άνθρωποι».

Ο κ. Γ. Νικητιάδης ανέφερε πως ο κ. Γ. Χατζημάρκος γυρνά στα νησιά και διαφημίζει ως δικά του, έργα που έχουν προετοιμάσει Δήμοι με μεγάλο κόπο κάτι που χαρακτήρισε «τραβηγμένο». «Τι έκανε ο κ. Χατζημάρκος σε σχέση με τα έργα που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους, τα έργα που η ίδια η Περιφέρεια θα έπρεπε να είχε προκηρύξει, προετοιμάσει και ωριμάσει; Πήγε να εγκαινιάσει στη Σύμη το έργο του λιμανιού, έργο που είχε προετοιμάσει ο Μαχαιρίδης. Πήγε στην Αστυπάλαια για το οδικό έργο του νησιού, το οποίο είχε προετοιμάσει ο Μαχαιρίδης. Ερωτώ λοιπόν και περιμένω μια απάντηση, υπάρχει ένα έργο της Περιφέρειας που να έχει προκηρύξει και να έχει εντάξει ο κ. Χατζημάρκος, επαναλαμβάνω της Περιφέρειας και όχι των Δήμων; Αν χρειάζεται βοήθεια, όλοι να τρέξουμε και να συνδράμουμε για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εντάξει περιφερειακά έργα».

Απαντώντας στα περί διεκδίκησης καρέκλας, ο κ. Γ. Νικητιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική κουλτούρα του κ. Γ. Χατζημάρκου, αντιλαμβάνεται την προσφορά στα κοινά, την διεκδίκηση μιας θέσης για να προσφέρεις στον τόπο σου, ως την διεκδίκηση μιας καρέκλας. Προφανώς ομιλεί με το δικό του σκεπτικό. Καρέκλα κυνήγησε, καρέκλα κέρδισε, προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίον θέλει να προσφέρει στα κοινά. Εγώ είμαι μιας διαφορετικής αντίληψης, μιας διαφορετικής άποψης. Δεν είναι μέσα στη δική μου πολιτική φιλοσοφία αυτή η αντίληψη, δεν είναι δημοκρατική αντίληψη. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να αποθαρρύνουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να διεκδικήσει μια θέση στα κοινά, με τον φόβο μήπως ο ανώτατος κριτής, ο κ. Χατζημάρκος, θα τον κατηγορήσει ότι κυνηγάει καρέκλες; Αυτά είναι νοσηρά φαινόμενα».

Ο κ. Γ. Νικητιάδης επιπλέον, αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Γ. Χατζημάρκος για το «φτωχό του μυαλό»: «Δεν ξέρει ότι είμαστε σε μικρό τόπο, ότι η κοινωνία μάς γνωρίζει όλους; Δεν ξέρει ότι η κοινωνία γνωρίζει τη σταδιοδρομία του καθενός, τις σπουδές του, τα πτυχία του, τα μεταπτυχιακά του, την επαγγελματική του πορεία, ποιος έχει γράψει βιβλία και τι βιβλία, την πολιτική του διαδρομή; Είμαστε πολύ μικρή κοινωνία και μας γνωρίζουν όλοι… Συνεπώς το “πλούσιο” μυαλό του ο κ. Γ. Χατζημάρκος, καλά θα κάνει να το διαθέσει για προσφορά και όχι για αντιπαράθεση και προσπάθεια αφανισμού όποιου έχει διαφορετική άποψη σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Δείτε, τι έλεγε για τον αντιπεριφερειάρχη του τον κ. Χ. Κόκκινο, τον οποίον απεκάλεσε δεκανίκι του Γ. Μαχαιρίδη και δήλωσε ότι θα απαλλάξει από τον τόπο από την παρουσία του. Τα έβαλε με τον κ. Σαντορινιό, τα έβαλε με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη, τα έβαλε με τον δήμαρχο της Σύρου, τα έβαλε με τον δήμαρχο της Κω, τα έβαλε με τους αντιπεριφερειάρχες του…

Ευχήθηκε, με ειρωνεία, σε δικούς του ανθρώπους, να βρουν μια έμμισθη δουλειά. Είναι ντροπή αυτή η ταπεινωτική διατύπωση για ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία, που τους ανέδειξε ο λαός της Δωδεκανήσου, που είναι γνωστή η προσφορά τους, που είναι γνωστή η επαγγελματική τους σταδιοδρομία… Δεν μπορεί να τους ταπεινώνει με τέτοιο τρόπο, δεν είναι υγιή φαινόμενα αυτά. Ζητώ ως απλός πολίτης της Δωδεκανήσου από τον κ. Χατζημάρκο να αφήσει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, να σταματήσει να κάνει επιθέσεις και να απειλεί όποιον έχει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη είναι δημοκρατία, είναι υγεία. Καλό θα είναι να υπάρχει, ακόμα κι αν δεν είναι σωστή. Ο κ. Γ. Χατζημάρκος, από τότε που δημοσιοποιήθηκε ότι ενδεχομένως να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης χωρίς καν να έχω επιβεβαιώσει εγώ κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να ησυχάσει… Τα νησιά μας έχουν προβλήματα, τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί, η αύξηση του ΦΠΑ εμάς ουσιαστικά μας ισοπέδωσε, η Κως υπέστη κατακόρυφη πτώση από το προσφυγικό. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν και όχι η προσωπική αντιπαράθεση στην οποία επιδίδεται ο κ. Γ. Χατζημάρκος», κατέληξε ο κ. Γ. Νικητιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου