Ρεπορτάζ

Συνήλθε χθες σε συνεδρίαση η διαπαραταξιακή επιτροπή

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διευθετηθούν θέματα σχετιζόμενα με την προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων στις ευρωεκλογές.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και σημαδεύθηκε από την αποχώρηση των εκπροσώπων των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών της Χρυσής Αυγής. Για την παρουσία των συγκεκριμένων στελεχών διαμαρτυρήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Γιάννης Περδικάρης, ο οποίος παρέμεινε ωστόσο στην αίθουσα.

Συμμετείχαν στην έναρξη της συνεδρίασης οι κκ Νατάσσα Βενετοκλή από τη ΝΔ, Ευφροσύνη Κοσκώση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Ορφανός, Ελπίδα Κυμπάση και Κ. Σπανός από τις «Γέφυρες», Μιχάλης Νικολίκος από το ΕΠΑΜ, Γιάννης Περδικάρης από το ΚΚΕ, Γιάννης Λιακούρης από το «Ποτάμι», Νίκος Μαυροματάκος από το ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σπετσέρης από το «ΣΧΕΔΙΟ Β’», Σάββας Σπυρίδης και Νίκος Αττιτής από τη «Χρυσή Αυγή».

Από το Δήμο Ρόδου συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο νομικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ληξιαρχείου και Μητρώων, υπεύθυνος για τις εκλογές κ. Δημήτρης Κυπριώτης και οι κκ Νίκος Κολιάδης και Νιλάι Ντουρούκανλη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.

Στην εισήγησή τους, τόσο ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Σαλαμαστάκης ανέπτυξαν τη νομοθεσία που διέπει τη διενέργεια των εκλογών. Επεσήμαναν μάλιστα πως ο Δήμος Ρόδου τάσσεται υπέρ της ίσης και όχι της αναλογικής μεταχείρισης των κομμάτων.
«Πιστεύω πως θα λειτουργήσει η ωριμότητα της κοινωνίας και των πολιτών ειδικά εδώ που έχουμε ήπια πολιτικά αντανακλαστικά. Έτσι θα διεξαχθούν οι εκλογές σε κλίμα έντονα πολιτικό αλλά πολιτισμένο και δεν θα συμβούν πράγματα τα οποία θα είναι έξω από τα πολιτικά ήθη και δεδομένα. Είμαι σίγουρος πως θα είναι ήπια προεκλογική περίοδος», δήλωσε στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και εξέφρασε την άποψη ότι θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές για την αυτοδιοίκηση στις 25 Μαϊου.
«Θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές στις 25 Μαΐου. Θα πρέπει να στηθούν δηλαδή τριπλές κάλπες. Για το λόγο αυτό ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης ζήτησε να έχουμε τα ανάλογα υλικά. Η παραλαβή τους έγινε σήμερα», είπε ο κ. Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος τόνισε πως θα αντιμετωπιστούν ισότιμα τα κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις ευρωεκλογές.
«Θα γίνει ισότιμα η προβολή των κομμάτων. Εμείς θέτουμε την αίθουσα εθιμοτυπίας για συνεντεύξεις τύπου στη διάθεση των παρατάξεων. Προτείνουμε μετά από κλήρωση την τοποθέτηση τραπεζιών από τις παρατάξεις σε κοινόχρηστους χώρους στον πεζόδρομο της οδού Πλαστήρα και στην πλατεία Κύπρου», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Για την προβολή των κομμάτων, όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης, θα χρησιμοποιηθούν 40 ταμπλό, που θα τοποθετηθούν σε επτά σημεία στο κέντρο της πόλεως και σε άλλες δημοτικές ενότητες.
«Δεν επιτρέπεται η ρύπανση χώρων με σπρέι και αφίσες. Όπου υπάρχουν εκλογικά κέντρα οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται σωστά και να μην ενοχλούν. Για όλες τις παραβάσεις θα επιλαμβάνεται η αστυνομία και δεν θα είναι ευχάριστο αυτό», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος τόνισε πως η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις Ευρωεκλογές στην Περιφέρεια προκειμένου να μεταφερθούν στα νησιά, λήγει στις 16 Μαΐου. Από το Δήμο Ρόδου θα χορηγηθεί σε κάθε παράταξη που λαμβάνει μέρος στις ευρωεκλογές από μια κάρτα ελεύθερης στάθμευσης.
Στις διαδικασίες ίδρυσης εκλογικών κέντρων αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης.
«Πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των εκλογικών κέντρων.

Η σειρά προτεραιότητας είναι ανάλογη με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές», εξήγησε ο κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου αναφέρθηκε και στους κανόνες για τη χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.
Ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης δήλωσε πως η Διεύθυνση Ληξιαρχείου και Μητρώων θα λειτουργήσει τα σαββατοκύριακα 17, 18, 24 και 25 Μαΐου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τις αποφάσεις που δεν ελήφθησαν ομοφώνως από τη διαπαραταξιακή επιτροπή θα επικυρώσει το δημοτικό συμβούλιο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
Από την «Ελληνική Αυγή» εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
Λύσσαξαν τα ορφανά των μεγαλύτερων σφαγέων της ανθρωπότητας (Στάλιν, Μαο, Πολ Ποτ…) για την έγκριση, από τα Πρωτοδικεία ,των συνδυασμών της Ελληνικής Αυγής ανά την Ελλάδα και χύνουν το δηλητήριο τους για την ΝΟΜΙΜΗ διευκόλυνση στην προβολή, που ενέκρινε ο Δήμος Ρόδου.
Οι εκπρόσωποι της πιο δολοφονικής Ιδεολογίας που δεν αποδέχεται το Ελληνικό σύνταγμα και που ΕΠΙΣΗΜΑ επιθυμεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ και την εγκαθίδρυση της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ τόλμησαν να καταγγείλουν τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο ως παράνομο!
Οι «εραστές» της Σοβιετίας, που το μόνο που παρήγαγε ήταν μέθυσους και πόρνες, και που γκρεμίστηκε εκ των έσω, ως το πλέον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ σύστημα για οποιοδήποτε Κράτος τολμούν να πιάνουν στο στόμα τους, τους εκπροσώπους του Εθνικισμού στην Περιφέρεια.
Από τα πολλά «χάδια» που τους παρείχε το καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια, θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται και να πράττουν όπως αυτοί θέλουν, έστω κι αν παρανομούν.
Επειδή όμως ο τελικός κριτής είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, στις 18 Μαΐου θα φανεί ποιους θα αναδείξει, και ποιους θα κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας σαν Μουσειακό κομμάτι.
Ήδη αποτελούν τουριστική ατραξιόν για τα νησιά μας, ως το μοναδικό απομεινάρι κομμουνισμού, στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου