Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος μετά την μηνυτήρια αναφορά που του κατέθεσαν οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων της Νότιας Ρόδου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας.

Θα κληθούν να καταθέσουν, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Β. Παπανικόλας, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της Νότιας Ρόδου. Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συνέχεια παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη και μετέβησαν στο γραφείο του Εισαγγελέα και του κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά. Η αναφορά έφερε τις υπογραφές 300 ατόμων που διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν στη Νότια Ρόδο.

Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου μαζί με τους κατοίκους του Εμπωνα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Αταβύρου στο νοσοκομείο Ρόδου.
Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ