Πολιτιστικά

Ημερίδα με θέμα: ‘Διαχείριση σχολικού άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων’

Η περίοδος των εξετάσεων αποτελεί μία έντονη δοκιμασία για τα περισσότερα παιδιά επηρεάζοντας τόσο τον εαυτό τους, όσο και τη σχέση με τους συμμαθητές και την οικογένειά τους.

Μία ανάσα πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του προβλήματος, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Διαχείριση σχολικού άγχους κατά την περίοδο των εξετάσεων”.

Το Σάββατο 12 Απριλίου στις 19:00 στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες διαφορετικών κλάδων στο πλαίσιο μίας πολύπλευρης διερεύνησης του φαινομένου.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την προβολή video από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό αποτελεσματικές τεχνικές οργάνωσης του χρόνου.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση της Msc Ψυχολόγου, υπεύθυνης του “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρόδου”, κα. Μαρίας Καρίκη με θέμα: “Αντιμετωπίζοντας το άγχος των εξετάσεων”. Η ομιλία θα επικεντρωθεί στη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων του μαθητή και στο δυνητικό ρόλο της οικογένειας ως περιβάλλον κατανόησης και υποστήριξης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της παθολόγου, Δρ. Κατερίνας Βολονάκη – Καμπούρη με τίτλο: “Η σωματοποίηση του άγχους των εξετάσεων”. Στο πλαίσιο της δεύτερης εισήγησης θα διερευνηθούν οι επιπτώσεις του έντονου άγχους στην υγεία του μαθητή και θα παρουσιαστούν τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

Η τελευταία ομιλία του διαιτολόγου – διατροφολόγου, Εμμανουήλ Κ. Μοράρη με θέμα “Σωστή Διατροφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων”, θα εστιάσει στη θωράκιση της σωματικής και πνευματικής υγείας των μαθητών μέσω της υιοθέτησης σωστών διατροφικών συνηθειών.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό. Ευγενικοί χορηγοί της ημερίδας είναι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών easy-learning και η Δημοτική Επιχείρηση Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.Α. Α.Ε.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου