Ρεπορτάζ

Ανυπόστατη η καταγγελία ότι γυμνασιάρχης ασέλγησε σε μαθήτρια

Στο αρχείο τέθηκε η πειθαρχική έρευνα που κινήθηκε σε βάρος ενός διευθυντή γυμνασίου της Ρόδου, μετά από μια ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία, που τον έφερε να έχει ασελγήσει σε μαθήτρια του σχολείου!

Η έρευνα προκλήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας το Δεκέμβριο του 2013 σε βάρος του διευθυντή την οποία υπέγραφαν δήθεν οι γονείς της μη κατονομαζόμενης και μη φωτογραφιζόμενης μαθήτριας.

Σύμφωνα με την ανυπόστατη καταγγελία ο εκπαιδευτικός, γνωστός για το ήθος του στη μικρή κοινωνία της Ρόδου, εφέρετο να προκάλεσε “ανεπανόρθωτο τραύμα” στη μαθήτρια.

Με ιδιαίτερα σατανικό τρόπο ο συντάκτης της επιστολής εμφάνισε τον καθηγητή να πλησίασε το παιδί, επιδεικνύοντας αρχικά πατρικό ενδιαφέρον. Το Νοέμβριο του 2013, όταν το παιδί είχε βγει από την αίθουσα διδασκαλίας για να μεταβεί στην τουαλέτα, ο καθηγητής, παρουσιάστηκε να την πλησίασε και να την οδήγησε σε εργαστήριο φυσικής για να της δείξει δήθεν ένα πείραμα. Εκεί εφέρετο να της χαϊδεψε αρχικά τα μαλλιά, να της πρόσφερε χρήματα και να της υποσχέθηκε να την κάνει άριστη μαθήτρια.

Ο καθηγητής παρουσιάστηκε στην ανυπόστατη καταγγελία επιπλέον να ασέλγησε σε βάρος της και εκείνη να αντέδρασε, χαστουκίζοντάς τον!
Η μαθήτρια εμφανίζεται να μετέβη σε ψυχολόγο για υποστήριξη και εκείνος να συμβούλεψε τους γονείς να καταγγείλουν τα ανωτέρω στις αρχές.
Εμφανίζονται δε στην καταγγελία να τηρούν την ανωνυμία τους διότι είναι γνωστοί στην κοινωνία της Ρόδου.

Η καταγγελία που προκάλεσε ήδη ποινική έρευνα, έχει προκαλέσει και ανάλογη πειθαρχική από την οποία δεν προέκυψαν, όμως, επιβαρυντικά στοιχεία.
Από την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα δεν προέκυψε η ταυτότητα της μαθήτριας που φέρεται ως θύμα ενώ από ανωμοτί καταθέσεις εκπαιδευτικών δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν την τέλεση αδικημάτων από τον καταγγελλόμενο.

Ο καθηγητής που διενήργησε την πειθαρχική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η αποδιδόμενη στον καταγγελλόμενο εκπαιδευτικό πράξη, ως απαραίτητο στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του πειθαρχικού παραπτώματος της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ    09.04.2014 15:25

    ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ; ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΗ ΕΔΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ή ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ; ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Σχολιασμός άρθρου