Τοπικές Ειδήσεις

«Εφαρμογή δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ρόδου»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, κατά την εικοσιτετράωρη απεργία της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019, κατέθεσε ψήφισμα στη Δημοτική Αρχή, όπου μεταξύ των αιτημάτων περιεχόταν και το αίτημα για άμεση θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Τα αιτήματα του ψηφίσματος κρίθηκαν από το Δήμαρχο δίκαια και εύλογα. Επιπλέον, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να περάσει ομόφωνα το ψήφισμα και δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στη συνεδρίαση της ΠΕΔ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, αφού το χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του Συμβουλίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, υιοθετώντας το ψήφισμα και μαζί το αίτημα για 14χρονο Δημόσιο δωρεάν Σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα. (Αριθ. Πρακτικού Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου: 1/17-1-2019 Αριθ. Απόφασης: 80/2019)

Έχοντας, επομένως, ως Σύλλογος τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ (623/26-02-2019) των δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020, στους οποίους εντάσσεται ο Δήμος Ρόδου ζητάμε άμεσα:

  • Τη μελέτη και κατασκευή (χτίσιμο) νέων νηπιαγωγείων
  • Όπου δεν είναι εφικτό, να σταλούν και να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες (προκάτ) σε υπάρχοντα σχολεία ή σε ελεύθερα δημοτικά και δημόσια οικόπεδα με τη δέσμευση να χτιστούν το συντομότερο δυνατό νέες σχολικές μονάδες ή να ενοικιαστούν κατάλληλοι χώροι για νηπιαγωγεία ως προσωρινή λύση.
  • Με αφορμή την εισροή νέων μαθητών-προνηπίων να προχωρήσει στη συντήρηση των υπαρχόντων κτιρίων, την κατάλληλη διαμόρφωση επιπλέον χώρων όπου χρειάζεται (π.χ. χώροι ύπνου και φαγητού, πιθανόν επιπλέον τουαλέτες για τα Νηπιαγωγεία στα οποία θα αυξηθεί το μαθητικό δυναμικό) καθώς και τη διαμόρφωση ασφαλών και καθαρών προαυλίων (συχνό καθάρισμα, κλάδεμα δέντρων, ασφαλή παιχνίδια κ.λπ.) των Νηπιαγωγείων σε συνεννόηση με τις Νηπιαγωγούς οι οποίες γνωρίζουν καλύτερα τις κτιριακές αδυναμίες, ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες προς όφελος όλων των παιδιών.
  • Να αναλάβει η πολιτεία (ΚΤΥΠ) το κόστος εξοπλισμού των νέων αιθουσών και ο Δήμος τις επισκευές/ αντικαταστάσεις του υπάρχοντος εξοπλισμού των Νηπιαγωγείων όπου χρειάζεται (συρτάρια, έπιπλα για διαμόρφωση των τάξεων, στρώματα ολοήμερου, είδη εξοπλισμού κουζίνας, κ.λπ.).
  • Να μεριμνήσει για την ανάλογη του μαθητικού δυναμικού κατανομή των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα των Νηπιαγωγείων.
  • Να φροντίσει για την εξασφάλιση προσωπικού καθαριότητας.
  • Οφείλουμε στα προνήπια και τα νήπια του νησιού μας δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 

Γιώργος Γκουτζιαμάνης

 

Κώστας Κορδιστός

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου