ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

HIG Capital – Ella Hotels: 13 ξενοδοχεία σε 5 προορισμούς – Ανάμεσά τους και η Ρόδος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ella_Rhodes_Helea
Μέγεθος γραμμάτων

Σε ένα φι­λό­δο­ξο βήμα προς την επέ­κτα­ση του απο­τυ­πώ­μα­τός της, η Ella Hotels & Resorts, ένα πο­λυ­τε­λές ξε­νο­δο­χεια­κό brand με τη “σφρα­γί­δα” του επεν­δυ­τι­κού fund HIG Capital, με έδρα το Μαϊ­ά­μι, έχει βάλει στο στό­χα­στρό της ηλιό­λου­στους με­σο­γεια­κούς προ­ο­ρι­σμούς δια­κο­πών, ανά­με­σά τους τα ελ­λη­νι­κά νησιά της Κέρ­κυ­ρας και της Ρόδου.

Το νέο brand, η αρ­χι­κή αξία του οποί­ου απο­τι­μά­ται σε πε­ρί­που 1 δισ. ευρώ, σχε­διά­ζει ένα ανα­πτυ­ξια­κό “τα­ξί­δι”, με στόχο να εκτο­ξεύ­σει το χαρ­το­φυ­λά­κιό του σε ένα εντυ­πω­σια­κό αριθ­μό 10.000 δω­μα­τί­ων.

Η Ella συ­νι­στά έναν πο­λυ­τε­λή, lifestyle ξε­νο­δο­χεια­κό όμιλο, το οποίο απο­τε­λεί­ται από “οι­κο­λο­γι­κά – κομψά” θέ­ρε­τρα σε όλη τη Νότια Ευ­ρώ­πη. Μετά από ένα σχέ­διο στα­δια­κής ανά­πτυ­ξης και ανα­καί­νι­σης, το χαρ­το­φυ­λά­κιο της Ella θα απο­τε­λεί­ται από 13 ξε­νο­δο­χεία με δυ­να­μι­κό­τη­τα 4.500 δω­μα­τί­ων, σε συ­νο­λι­κά πέντε του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στην Ελ­λά­δα, ενώ πα­ράλ­λη­λα ανα­ζη­τά ευ­και­ρί­ες επέ­κτα­σής του σε πα­ρά­κτιους προ­ο­ρι­σμούς της Νό­τιας Ευ­ρώ­πης. Οι 4 προ­ο­ρι­σμοί είναι Αθήνα, Ρόδος, Κέρ­κυ­ρα και Κρήτη, ενώ η ομάδα που “τρέ­χει” την εται­ρία, απο­τε­λεί­ται από πολύ γνω­στά και έμπει­ρα στε­λέ­χη της ξε­νο­δο­χεια­κής αγο­ράς. Η εται­ρία αυτή τη στιγ­μή λει­τουρ­γεί τα ξε­νο­δο­χεία Elissa και Helea στην Ρόδο, Capo di Corfu, Pelekas Monastery και Mon Repos Palace στην Κέρ­κυ­ρα, ανα­μέ­νε­ται να λει­τουρ­γή­σει την εφε­τι­νή σεζόν το νέο ξε­νο­δο­χείο στην Κρήτη, ενώ εξα­γο­ρά­στη­κε με­γά­λο ξε­νο­δο­χεια­κό συ­γκρό­τη­μα στα πα­ρά­λια της Ατ­τι­κής.

Η HIG δια­θέ­τει γρα­φεία στο Λον­δί­νο, το Ντου­μπάι, τη Μα­δρί­τη, το Μι­λά­νο, το Λος Άν­τζε­λες, το Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο και το Σάο Πάολο. Το γρα­φείο της στο Λον­δί­νο λει­τουρ­γεί με την επω­νυ­μία H.I.G. European Capital Partners.

Τον Μάρ­τιο του 2022, η HIG προ­έ­βη σε χρη­μα­το­δό­τη­ση mezzanine ύψους 76 εκατ. λιρών (95,55 εκατ. δο­λα­ρί­ων) της ξε­νο­δο­χεια­κής αλυ­σί­δας Shiva Hotels με έδρα το Λον­δί­νο, η οποία εκεί­νη την εποχή διέ­θε­τε χαρ­το­φυ­λά­κιο που πε­ριε­λάμ­βα­νε τα ξε­νο­δο­χεία The Guardsman Buckingham Gate και το Middle Eight Covent Garden.

Η Shiva ανα­πτύσ­σει επί του πα­ρό­ντος τη μάρκα Place III, η οποία θα κάνει το “ντε­μπού­το” της τον Σε­πτέμ­βριο του 2023 με το ξε­νο­δο­χείο Bo Tree Hotel 199 δω­μα­τί­ων στο Λον­δί­νο.

Το 2021, η HIG Capital αγό­ρα­σε δύο ξε­νο­δο­χεία στην Ευ­ρώ­πη, το πρώην Swissôtel Le Plaza Basel, στην Ελ­βε­τία, το οποίο σή­με­ρα λει­τουρ­γεί ως Basel Marriott, δυ­να­μι­κό­τη­τας 238 δω­μα­τί­ων, και το Hotel Ullensvang, με 170 δω­μά­τια, στο φιόρδ Hardangerfjord της Νορ­βη­γί­ας.

Η HIG είναι μια πα­γκό­σμια εται­ρία εναλ­λα­κτι­κών επεν­δύ­σε­ων, με ένα εντυ­πω­σια­κό κε­φά­λαιο 60 δι­σε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δο­λα­ρί­ων υπό δια­χεί­ρι­ση. Γνω­στή για την πα­ρο­χή δα­νεια­κών και με­το­χι­κών κε­φα­λαί­ων σε με­σαί­ου με­γέ­θους εται­ρί­ες, η HIG ανα­γνω­ρί­ζε­ται επί­σης για την προ­σθή­κη αξίας μέσω λει­τουρ­γι­κών βελ­τιώ­σε­ων. Η ευ­ρεία πα­ρου­σία της εκτεί­νε­ται και σε με­γά­λες πό­λεις των Ηνω­μέ­νων Πο­λι­τειών.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.