Τοπικές Ειδήσεις

Συμφωνία των Πρεσπών: Ροδίτης απέστειλε απειλητικά μηνύματα σε τρεις βουλευτές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το έτος 2019 και συνεχίζεται πλέον και από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από 38 άτομα που απέστειλαν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές ενόψει της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει ειδικότερα σε 38 ταυτοποιήσεις ατόμων, έπειτα και από την έρευνα που διέταξε η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, για τα απειλητικά μηνύματα που δέχονταν βουλευτές, προκειμένου να μη δώσουν θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η πρωτοβουλία λήφθηκε μετά από δημοσιεύματα που θέλουν να διακινούνται στο διαδίκτυο τηλέφωνα βουλευτών που έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
Τα 38 πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ότι είχαν αποστείλει απειλητικά μηνύματα προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ ήδη οι αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει να τους καλούν για εξηγήσεις.
Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπήρχαν ημέρες που μέσα σε ένα 24ωρο είχαν αποσταλεί ακόμη και 200 γραπτά μηνύματα γεμάτα με υβριστικές και απειλητικές εκφράσεις προς διάφορους βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Από την έρευνα μεταξύ άλλων ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 67χρονος Ροδίτης που φέρεται να απέστειλε απειλητικά μηνύματα στις κ.κ. Ελενα Κουντουρά, Μαρία Βασιλείου Μπόλαρη και Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο οποίος κλήθηκε ήδη σε εξηγήσεις.
Οταν είχε ανακύψει το θέμα τον Ιανουάριο του 2019 την πόρτα του ανακριτή Αθηνών πέρασε ένας 63χρονος ναυτικός και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Κατηγορείται ότι απέστειλε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Με 153 «ναι» και μετά από μία συζήτηση τριών ημερών σε υψηλούς τόνους είχε εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».
Τη συμφωνία υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ (πλην Θ. Παπαχριστόπουλου), της Ένωσης Κεντρώων, της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητοι βουλευτές.
Μεταξύ των προσώπων η στάση των οποίων είχε συζητηθεί, καταψήφισαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς, Κώστας Ζουράρις, αλλά και ο Βασίλης Κόκκαλης που μετέχει στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας.
Τον Μάιο του 2020 είχαν δηλώσει εξάλλου υπερήφανοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, με αντικείμενο την άρση της ασυλίας τους. Αφορμή στάθηκε μια μήνυση για εσχάτη προδοσία που είχε κατατεθεί εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υπερψήφισαν στην προηγούμενη Βουλή τη συμφωνία.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε, αφού 207 βουλευτές είπαν «όχι», 11 «ναι» και ένας βουλευτής ψήφισε παρών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου