ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο εδώλιο 9 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Στο εδώ­λιο του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Ρόδου θα κα­θί­σουν αύριο 9 άτομα που κα­τα­δι­κά­στη­καν από το Αυ­τό­φω­ρο Μο­νο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου για διε­νέρ­γεια και συμ­με­το­χή σε πα­ρά­νο­μα τυ­χε­ρά παί­γνια κατά πε­ρί­πτω­ση.

Το πρω­τό­δι­κο δι­κα­στή­ριο επέ­βα­λε συ­γκε­κρι­μέ­να τον Απρί­λιο του 2019 ποινή φυ­λά­κι­σης 5 μηνών με 3ετή ανα­στο­λή σε έναν 54χρονο, ποινή φυ­λά­κι­σης 4 μηνών με 3ετή ανα­στο­λή σε έναν 30χρονο και ποινή φυ­λά­κι­σης 10 ημε­ρών και χρη­μα­τι­κή ποινή ύψους 150 ευρώ σε ακόμη 7, ηλι­κί­ας 34, 57, 33, 64, 49, 53 και 56 ετών.

Συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νή τους είναι και η 42χρονη Ου­κρα­νή ιδιο­κτή­τρια του κα­τα­στή­μα­τος – πα­ρα­δο­σια­κού κα­φε­νεί­ου, η οποία κατά την ώρα του ελέγ­χου απου­σί­α­ζε και δεν συ­νε­λή­φθη.

Στους αστυ­νο­μι­κούς πε­ρι­ήλ­θαν πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι το κα­τά­στη­μα λει­τουρ­γεί ως χώρος διε­ξα­γω­γής πα­ρά­νο­μων τυ­χε­ρών παι­γνί­ων και συ­γκε­κρι­μέ­να του παι­γνί­ου «ΠΟΚΕΡ» με την πα­ραλ­λα­γή αυτού, τύπου «TEXAS HOL’ DEM».

Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανέ­φε­ραν ότι σχε­δόν κα­θη­με­ρι­νά στο εν λόγω κα­τά­στη­μα συ­γκε­ντρώ­νο­νται παί­κτες κα­τό­πιν πρό­σκλη­σης από τον πρώτο κα­τη­γο­ρού­με­νο.

Επι­πλέ­ον, ο προ­α­να­φε­ρό­με­νος είναι ο διορ­γα­νω­τής του παι­χνι­διού και υπεύ­θυ­νος για την ενη­μέ­ρω­ση των ατό­μων ώστε να γίνει εφι­κτή η ομαλή διε­ξα­γω­γή του απα­γο­ρευ­μέ­νου παι­γνί­ου.

Την 17η Απρι­λί­ου 2019 και περί ώρα 00:10’ οι αστυ­νο­μι­κοί έπει­τα από συ­ντο­νι­σμέ­νη επι­χεί­ρη­ση με­τέ­βη­σαν στο ανω­τέ­ρω κα­τά­στη­μα, όπου δια­πι­στώ­θη­κε ότι εντός αυτού υπήρ­χαν τρία τρα­πέ­ζια τύπου πόκερ σχή­μα­τος οβάλ επεν­δυ­μέ­να με τσόχα.

Στο πρώτο τρα­πέ­ζι κά­θο­νταν πε­ρι­με­τρι­κά εννέα άτομα, εκ των οποί­ων τα οκτώ συμ­με­τεί­χαν σε παί­γνιο με τρα­που­λό­χαρ­τα.

Κα­θέ­νας από αυ­τούς είχε μπρο­στά του τρα­που­λό­χαρ­τα και μάρ­κες, ενώ στο κέ­ντρο του τρα­πε­ζιού υπήρ­χε ο δεύ­τε­ρος κα­τη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος μοί­ρα­ζε τρα­που­λό­χαρ­τα, μά­ζευε τις μάρ­κες με τη λήξη της κάθε παρ­τί­δας-γύρας και εμ­φά­νι­ζε νέα τρα­που­λό­χαρ­τα στους παί­κτες.

Κατά την έρευ­να βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 1.842,10 ευρώ που κα­τεί­χαν και στοι­χη­μά­τι­ζαν οι κα­τη­γο­ρού­με­νοι, 469 μάρ­κες δια­φό­ρων χρω­μά­των και αξίας, τρά­που­λες με τις οποί­ες διε­νερ­γού­νταν το πα­ρά­νο­μο παί­γνιο, κ.α.

Οι ίδιοι υπο­στή­ρι­ξαν ότι το συ­γκε­κρι­μέ­νο παί­γνιο δεν απα­γο­ρεύ­ε­ται από το νόμο ενώ πε­ραι­τέ­ρω ότι έπαι­ζαν χωρίς χρή­μα­τα κα­θα­ρά για ψυ­χα­γω­γι­κούς λό­γους.

Ως συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρού­με­νων πα­ρί­στα­νται οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Ακης Δη­μη­τριά­δης και Στέ­λιος Κιουρ­τζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.