ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης – Νετανιάχου: «Πράσινο διαβατήριο» για Ισραηλινούς επισκέπτες και πρωτοποριακή θεραπεία στην ατζέντα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
743

Την ικα­νο­ποί­η­σή του για την υπο­γρα­φή συμ­φω­νί­ας συ­νερ­γα­σί­ας στον του­ρι­σμό από τους αρ­μό­διους υπουρ­γούς Ελ­λά­δας – Ισ­ρα­ήλ εξέ­φρα­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης, κατά τις κοι­νές του δη­λώ­σεις με τον Ισ­ραη­λι­νό ομό­λο­γό του, Μπέν­τζα­μιν Νε­τα­νιά­χου. Επε­σή­μα­νε δε ότι η Ελ­λά­δα θα ήταν ιδιαι­τέ­ρως χα­ρού­με­νη να προ­χω­ρή­σει σε κλι­νι­κές δο­κι­μές για το ισ­ραη­λι­νό φάρ­μα­κο που δο­κι­μά­ζε­ται με εν­θαρ­ρυ­ντι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα σε ασθε­νείς με Covid-19, ζή­τη­μα στο οποίο ανα­φέρ­θη­κε και ο πρω­θυ­πουρ­γός του Ισ­ρα­ήλ.

Ο κ. Μη­τσο­τά­κης δή­λω­σε ικα­νο­ποι­η­μέ­νος που τα υπουρ­γεία Του­ρι­σμού των δύο χωρών κι­νού­νται στην κα­τεύ­θυν­ση ενός πι­στο­ποι­η­τι­κού εμ­βο­λια­σμού που θα διευ­κο­λύ­νει τις με­τα­κι­νή­σεις. «Επι­χει­ρη­μα­το­λό­γω για ένα ψη­φια­κό πι­στο­ποι­η­τι­κό εμ­βο­λια­σμού εντός των ορίων της Ε.Ε., αλλά επί­σης και για κοινό ψη­φια­κό πι­στο­ποι­η­τι­κό εμ­βο­λια­σμού και με τρί­τες χώρες, ώστε να διευ­κο­λυν­θούν οι με­τα­κι­νή­σεις εν όψει του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου» επε­σή­μα­νε, ση­μειώ­νο­ντας πως «η συμ­φω­νία με το Ισ­ρα­ήλ θα είναι μία δο­κι­μή και για άλλες τρί­τες χώρες».

Ο Έλ­λη­νας πρω­θυ­πουρ­γός εξέ­φρα­σε δε την εκτί­μη­ση πως «έως τον Απρί­λιο θα έχου­με κα­τορ­θώ­σει να τι­θα­σεύ­σου­με ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο την παν­δη­μία του κο­ρω­νοϊ­ού». Ση­μεί­ω­σε επί­σης ότι η Ελ­λά­δα θα επα­νέλ­θει πολύ σύ­ντο­μα από την οι­κο­νο­μι­κή κρίση μετά την παν­δη­μία.

Από την πλευ­ρά του, ο Μπέν­τζα­μιν Νε­τα­νιά­χου τό­νι­σε πως «συ­ζη­τή­σα­με για μία συμ­φω­νία περί ενός πρά­σι­νου δια­βα­τη­ρί­ου, προ­κει­μέ­νου οι Ισ­ραη­λι­νοί πο­λί­τες να μπο­ρούν να επι­σκε­φθούν την Ελ­λά­δα χωρίς πε­ριο­ρι­σμούς, μόλις αρθεί η κα­ρα­ντί­να. «Οι Ισ­ραη­λι­νοί πη­γαί­νουν σε αριθ­μούς ρεκόρ στην Ελ­λά­δα με το δια­βα­τή­ριο θα πη­γαί­νου­με χωρίς πε­ριο­ρι­σμούς, είναι καλά νέα για όλους μας» σχο­λί­α­σε ο κ. Νε­τα­νιά­χου.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.