Ειδήσεις

Marketwatch: Οι Έλληνες «κρύβουν» τα λεφτά τους στη… Γερμανία

Μπορεί οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας να έχουν παγώσει, αλλά δεν έχουν παγώσει οι μεταφορές κεφαλαίων από την Αθήνα προς τις γερμανικές τράπεζες, υπογραμμίζει δημοσίευμα του Marketwatch.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή, οι κεφαλαιακές εισροές από χώρες της ευρωζώνης προς τη Γερμανία εκτινάχθηκαν τον Ιανουάριο στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που η κρίση χρέους βρισκόταν στο αποκορύφωμά της, δείχνοντας τη σημαντική εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, σημειώνουν οικονομολόγοι στο Marketwatch.

Η τελευταία έκθεση της Bundesbank για το “Target 2”, το σύστημα διασυνοριακών πληρωμών της ευρωζώνης, δείχνει ότι 54 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, τα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2011 και το Μάρτιο του 2012.

Οι ανησυχίες για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στις αγορές, ενώ αποτυπώνονται και στις εκροές από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον Timo del Caprio, οικονομολόγο της RBC Capital Markets. “Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου, θεωρούμε ότι η τάση των εκροών καταθέσεων που ξεκίνησε πέρυσι έχει συνεχιστεί και στις αρχές του έτους”, τονίζει.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου