Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, προσέφυγε με αίτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, προκειμένου να του χορηγηθεί παραγγελία με την οποία θα διατάσσεται η αναπτυξιακή εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» να του χορηγήσει έγγραφα και στοιχεία, που αφορούν τις μετακινήσεις του.
Στην αίτηση του κ. Κόκκινου, αναφέρονται τα εξής:
« Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα,
Παρακαλώ όπως διατάξετε την Αναπτυξιακή Εταιρεία με την επωνυμία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, που εδρεύει στη Ρόδο επί της Πλατείας Ελευθερίας αρ. 1, όπως μου χορηγήσει φωτοαντίγραφα όλων των εγγράφων που αφορούν τις μετακινήσεις μου στα πλαίσια των καθηκόντων μου, από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 έως το μήνα Αύγουστο του έτους 2015, όταν είχα την ιδιότητα του προέδρου της ως άνω εταιρείας, δηλαδή σχετική κατάσταση μετακινήσεων καθώς και τα παραστατικά που έχω καταθέσει για την κάλυψη των δαπανών αυτών.
Επειδή ήδη από το μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους έχω αιτηθεί στην ως άνω εταιρεία συγκεντρωτική κατάσταση με τα στοιχεία των μετακινήσεών μου, όμως παρά τις οχλήσεις μου δεν μου έχουν χορηγηθεί.
Επειδή τα ως άνω στοιχεία που ζητώ από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, αφορούν αποκλειστικά και μόνο δικές μου μετακινήσεις και έχω κάθε δικαίωμα να κατέχω αντίγραφα.
Επειδή  είναι απαραίτητο για μένα να λάβω τα παραπάνω στοιχεία, που  με αφορούν προσωπικά,    δεδομένου   ότι   έχει   προκύψει   πρόβλημα   και   κινδυνεύω   να   βρεθώ κατηγορούμενος για τις δαπάνες αυτές.
ΖΗΤΩ
Να εκδώσετε παραγγελία προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, για χορήγηση φωτοαντιγράφων όλων των εγγράφων που αφορούν τις μετακινήσεις μου, δηλαδή σχετική κατάσταση μετακινήσεων καθώς και τα παραστατικά που έχω καταθέσει για την κάλυψη των δαπανών αυτών».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αίτηση του κ. Κόκκινου, απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για να διατάξει την χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων σε ανώνυμη εταιρεία.
Ο αντιπεριφερειάρχης προτίθεται, ωστόσο, να επανέλθει με νέα αίτηση, προσκομίζοντας κι άλλα στοιχεία.
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη υποβληθεί στην  εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναπτυξιακής εταιρείας “Ενεργειακή Α.Ε.” κ. Λούη Σορωνιάτη αναφορά κατά του κ. Κόκκινου.
Αιτία της αναφοράς είναι ευρήματα για υποβληθέντα παραστατικά για ταξίδια που φέρεται να πραγματοποίησε, τα οποία καταγγέλθηκαν ως πλαστά, ενώ από τον ίδιο περαιτέρω υποστηρίζεται ότι ουδέποτε στην πραγματικότητα, πραγματοποίησε ή υπέβαλε διπλά παραστατικά για να έχει, όπως καταγγέλλεται, προσωπικό όφελος.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταγγέλλει, ότι ενώ οι δαπάνες για συγκεκριμένα ταξίδια καταβλήθηκαν από την Περιφέρεια, την ίδια στιγμή είχαν καταβληθεί και από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει πως ο κ. Κόκκινος, ενώ βρισκόταν για παράδειγμα στην Τυνησία με χρέωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ταυτόχρονα ταξίδευε και προς… Ρόδο και πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο καταγγελλόμενος πραγματοποίησε πλήθος ταξιδιών με αλληλοκαλυπτόμενες δαπάνες του Κράτους.
Ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χατζημάρκος είχε διαχωρίσει και δημόσια τη θέση του, θέτοντας εκτός παράταξης τον κ. Κόκκινο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, ζητώντας ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για αυτή την επιλογή του.

Ένα σχόλιο στο Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κατά της Περιφέρειας!

  1. Avatar Ο/Η ΠΕΡΙΚΛΗΣ λέει:

    Χαίρε θράσοs απύθμενο……..!!!!!!
    Ο οποιοσδήποτε στη θέση του θα έπαιρνε το καράβι ή αεροπλάνο και θα εξαφανιζόταν από την Ρόδο.
    Τα παχύδερμα όμωs δεν έχουν τσίπα……!!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ