Εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κοινή προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων άλλων περιφερειών, της αυτοδιοίκησης και των δικηγορικών συλλόγων κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΣΥΠΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή, ενώ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), προκειμένου, όπως υπογραμμίζει, «να καταδειχθεί η καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας».

Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες προσπαθώντας να δείξουν την αντίθεση τους στην πώληση των αεροδρομίων στη Fraport.

Η ΟΣΥΠΑ ζητά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τοπικούς Φορείς, τα Εργατικά Κέντρα που, όπως αναφέρει, “θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ, για να γίνει αντιληπτό σε όλους , ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας”.

Η ΟΣΥΠΑ ζητά από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ “να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται”.

Τέλος, η Ομοσπονδία δηλώνει πως «θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής μας οικονομίας».

thepressproject.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ