ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει στη Ρόδο η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΖΑΝΕΤΤΙΔΗΣ ΦΙΛΛΗΜΟΝΑΣ

Την επό­με­νη εβδο­μά­δα (13 – 15 Δε­κεμ­βρί­ου) θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Ρόδο και συ­γκε­κρι­μέ­να στο ξε­νο­δο­χείο ‘Ρόδος Παλάς’ η συ­νε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λού­θη­σης του Προ­γράμ­μα­τος Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης με την πα­ρου­σία του υπουρ­γού Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων κ. Γιώρ­γου Γε­ωρ­γα­ντά –εν­δε­χο­μέ­νως και άλλων στε­λε­χών του υπουρ­γεί­ου- ενώ θα συμ­με­τέ­χουν εκ­πρό­σω­ποι της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, εκ­πρό­σω­ποι από όλες τις Πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας και φο­ρείς.

Σύμ­φω­να με όσα δή­λω­σε σε συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου, ο εντε­ταλ­μέ­νος για τον Πρω­το­γε­νή Τομέα της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου (και πρό­ε­δρος του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου Νο­τί­ου Αι­γαί­ου) κ. Φι­λή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης, η συ­νε­δρί­α­ση κρί­νε­ται ιδιαί­τε­ρα ση­μα­ντι­κή και για την πε­ριο­χή μας:

«Η συ­νε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λού­θη­σης του Προ­γράμ­μα­τος Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης 2014 – 2022 κλεί­νει προ­κει­μέ­νου να ανοί­ξει το νέο για την πε­ρί­ο­δο 2023-2027.

Ανα­μέ­νου­με την ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου προ­ε­ξάρ­χο­ντος του υπουρ­γού Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων κ. Γιώρ­γου Γε­ωρ­γα­ντά –εν­δε­χο­μέ­νως και άλλων στε­λε­χών του υπουρ­γεί­ου- ενώ θα συμ­με­τέ­χουν εκ­πρό­σω­ποι – αξιω­μα­τού­χοι της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, εκ­πρό­σω­ποι από όλες τις Πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας και φο­ρείς. Πέραν των συ­νε­δριά­σε­ων και ει­δι­κών θε­μα­τι­κών που θα εξε­τά­σουν, θα επι­σκε­φθούν έργα της αρ­μο­διό­τη­τάς τους, όπως τα φράγ­μα­τα. Ει­δι­κό­τε­ρα θα επι­σκε­φθούν το φράγ­μα στην Κρη­τη­νία, το φράγ­μα στην Απο­λακ­κιά –όπου επι­διώ­κου­με την συ­ντή­ρη­σή του και την επέ­κτα­ση του δι­κτύ­ου- καθώς επί­σης και έργα που είναι ενταγ­μέ­να στο Πρό­γραμ­μα Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης 2014-2020, τα οποία είτε έχουν ήδη ολο­κλη­ρω­θεί, είτε είναι υπό εκτέ­λε­ση.

Εμείς σαν πε­ρι­φέ­ρεια, θα ζη­τή­σου­με εκ νέου, την σύν­δε­ση των νη­σιω­τι­κών πε­ριο­χών με την ηπει­ρω­τι­κή χώρα, αφού υπάρ­χουν πολλά ζη­τή­μα­τα που πρέ­πει να τα ανα­δεί­ξου­με –και στο μέτρο που μπο­ρεί το Πρό­γραμ­μα Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης, να συμ­βά­λει».

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με το φράγ­μα της Κρη­τη­νί­ας, ο κ. Ζαν­νε­τί­δης δή­λω­σε ότι η κα­τα­σκευή του βρί­σκε­ται σε πολύ καλό ση­μείο:

«Η κα­τα­σκευή της λί­μνης έχει σχε­δόν ολο­κλη­ρω­θεί καθώς και το οδικό δί­κτυο που θα πρέ­πει να υπάρ­χει εκεί. Αυτό που επι­διώ­κει η πε­ρι­φε­ρεια­κή αρχή είναι να προ­κη­ρυ­χθεί η με­λέ­τη των δι­κτύ­ων άρ­δευ­σης, στο αμέ­σως προ­σε­χές διά­στη­μα, καθώς επί­σης και η συ­ντή­ρη­ση των δι­κτύ­ων του φράγ­μα­τος Απο­λακ­κιάς.

Για το θέμα, έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει συ­ζη­τή­σεις με την Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Ενω­σια­κών Πόρων και Υπο­δο­μών και τον αρ­μό­διο, κ. Δη­μή­τρη Πα­πα­γιαν­νί­δη ενώ και ο ίδιος ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης, κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος έχει θέσει το θέμα σε άλλες συ­να­ντή­σεις.

Πα­ρα­μέ­νει στις προ­τε­ραιό­τη­τες της πε­ρι­φε­ρεια­κής αρχής και ανα­μέ­νου­με σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις στο αμέ­σως προ­σε­χές διά­στη­μα».

Ση­μειώ­νε­ται πως η συ­νε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λού­θη­σης του Προ­γράμ­μα­τος Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης θα εξε­τά­σει όλα τα μέτρα που έχουν κλεί­σει.

«Με την ευ­και­ρία της επί­σκε­ψης της ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων θα ζη­τή­σου­με να εντα­χθούν διά­φο­ρα έργα, σε μέτρα (είτε σε μέτρα που θα εκ­χω­ρη­θούν στις πε­ρι­φέ­ρειες, είτε από τα το­με­α­κά του υπουρ­γεί­ου, είτε από το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης)», δή­λω­σε ο εντε­ταλ­μέ­νος για τον Πρω­το­γε­νή Τομέα της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου κ. Φιλ. Ζαν­νε­τί­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.