Αθλητικά

Ο τρόπος διεξαγωγής και η βαθμολογία των πρωταθλημάτων τένις

Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται τα πρωταθλήματα, αλλά και τη βαθμολογία των αθλητών που θα ισχύσει, ανακοίνωσε η ΕΦΟΑ. Αναλυτικά:

ΜΟΝΑ :

Πανελλήνιο, Ε1 & Ε2: (Προκριματικά & Κυρίως ταμπλό): 2 νικηφόρα sets με tie-break των 7 πόντων σε όλα τα sets

Ε3: Επιλογή των Ενώσεων 8 ΕΦΟΑ

ΔΙΠΛΑ / ΔΙΠΛΑ ΜΙΚΤΑ :

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, Ε1 & Ε2: 2 νικηφόρα sets (6 games) με tie-break των 7 πόντων σε κάθε set και χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring system), με 3ο set match tie-break 10 πόντων. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Εφορεία Αγωνιστικού σε συνεργασία με τον Επιδιαιτητή των αγώνων μπορεί να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων (2 νικηφόρα sets με tie-break των 7 πόντων σε όλα τα set και με 3ο set match tie-break 10 πόντων, 2 short set των 4 games και τελικό set match tie-break των 7 πόντων, No-Ad scoring system κλπ) καθώς και την επιφάνεια των γηπέδων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η γενική βαθμολογία είναι μία, συνδυαστική Μονών και Διπλών. Οι βαθμοί κάθε πρωταθλήματος μετρούν για ένα χρόνο (52 εβδομάδες), εκτός του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που αντικαθίσταται από αυτό της επόμενης χρονιάς, όποτε αυτό και να γίνει. Εβδομάδα αγώνων θεωρείται αυτή, η οποία περιέχει την ημερομηνία έναρξης του κυρίως ταμπλό.

Κατηγορίες 12-14-16: Προσμετρούνται οι 5 καλύτερες βαθμολογήσεις πρωταθλημάτων Μονού και οι 3 καλύτερες βαθμολογήσεις Διπλών.

Κατηγορία 18: Προσμετρούν οι 4 καλύτερες βαθμολογήσεις πρωταθλημάτων Μονού και οι 2 καλύτερες βαθμολογήσεις στα Διπλά.

Η Βαθμολογία που κερδίζει κάθε αθλητής από την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα ΕΦΟΑ, αθροίζεται στην κατηγορία που έλαβε μέρος και στην αμέσως ανώτερη ή κατώτερη που έχει δικαίωμα να λάβει μέρος (1 κατηγορία). Κατ’ εξαίρεση, οι αθλητές κάτω των 14 ετών, όταν συμμετέχουν σε πρωταθλήματα 18 ετών, θα λαμβάνουν βαθμολογία μόνο στην κατηγορία των 18 ετών. Η βαθμολογία θα εκδίδεται κάθε Πέμπτη, θα φέρει τον αριθμό της εβδομάδας έκδοσης και θα περιλαμβάνει τα πρωταθλήματα, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα τα πρωταθλήματα θα πραγματοποιούνται με βάση την Πανελλήνια βαθμολογία της εβδομάδας που δημιουργούνται οι τελικές λίστες, εκτός αν αλλιώς ορίζεται στην προκήρυξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου