«Στροφή» προς ένα πιο φιλικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο επιχειρεί να κάνει η ΔΕΥΑΡ όσον αφορά την τιμολογιακή της πολιτική, με το νέο έτος, όπως αποκάλυψε στην «δ» ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης με αφορμή τον απολογισμό πεπραγμένων της επιχείρησης, κλείνοντας το 2018.
«Η πορεία των οικονομικών της ΔΕΥΑΡ ήταν ικανοποιητική και κλείνει με κέρδη για το 2018. Αυτό, μας δίνει μια καλή εικόνα για την επιχείρηση καθώς φαίνεται πως μπορούμε να διαχειριστούμε πλέον με ορθό τρόπο τα οικονομικά μας. Εκτιμούμε πως η πορεία της ΔΕΥΑΡ για το 2019 θα έχει κι αυτή θετικά αποτελέσματα αφού οι καταναλωτές, έχουν πλέον αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι το να πληρώνεις τον λογαριασμό του νερού, είναι βασική υποχρέωση. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως προσέρχονται για ρυθμίσεις και οι μεγαλο-οφειλέτες. Δεν θέλω να αναφερθώ στους ξενοδόχους, διότι είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν πληρώνουν. Θα ήταν άδικο για τόσο μικρό αριθμό κακοπληρωτών, να βάζουμε ‘ταμπέλες’ σε έναν ολόκληρο κλάδο. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ξενοδόχους. Άλλωστε η ΔΕΥΑΡ, στηρίζεται στις μεγάλες επιχειρήσεις», είπε o κ. Μανωλάκης.
Ο κ. Μανωλάκης υπογράμμισε πως με το νέο έτος, θα εξεταστεί και θα έρθει προς συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, η νέα τιμολογιακή πολιτική, την οποία θα ακολουθήσει η ΔΕΥΑΡ για το 2019, η οποία θα έχει διαφορετική φιλοσοφία:
«Σκοπεύουμε σε μειώσεις. Αυτές οι αλλαγές όμως δεν θα γίνουν σε ‘οριζόντια’ κλίμακα. Πρώτα θα κοιτάξουμε τους πελάτες που είναι καλοπληρωτές, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις κ.λπ. ενώ όσον αφορά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σκοπεύουμε να διευρύνουμε το φάσμα και τα κίνητρα –είτε με μεγαλύτερες μειώσεις στις χρεώσεις, είτε αυξάνοντας τα όρια σχετικά με τα οικονομικά κριτήρια για τις ομάδες αυτές. Κι αυτό θα γίνει καθώς δεν είναι δίκαιο να τύχουν της ίδιας ευνοϊκής ρύθμισης οι καλοί πελάτες μας μ’ εκείνους που είναι κακοπληρωτές και μάλιστα, συστηματικά. Επιτέλους, σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να επιβραβεύονται και οι καλοί πελάτες!», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Οι παράνομες
συνδέσεις
και οι έλεγχοι
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ συνεχίζει τους ελέγχους για τις παράνομες συνδέσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου με στόχο να εντοπιστούν τόσο εκείνοι που έχουν κάνουν αλόγιστη σπατάλη στο νερό, όσο κι εκείνοι που έχουν συνδέσεις, παρανόμως.
«Οι έλεγχοι ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό, και θα συνεχιστούν και μέσα στο 2019. Σε πολλές περιοχές του νησιού εμφανίζεται έλλειψη νερού όσον αφορά τις ποσότητες αλλά όχι μόνον λόγω λειψυδρίας αλλά και λόγω παράνομης δραστηριότητας. Όσοι εντοπίστηκαν, τους επιβάλαμε τα πρόστιμα που τους αναλογούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε ούτως ή άλλως για την επάρκεια του νερού αλλά πρέπει να ελεγχθεί και η παρανομία. Από την άλλη, είναι η αλόγιστη χρήση και πρέπει να βρεθεί μία λύση. Πολλά προβλήματα σημειώνονται και με τις αγροτικές καλλιέργειες, όπου πρέπει να διευθετηθεί η χρήση του νερού».

Πληρώθηκαν
τα εντάλματα
για το Φράγμα
Ο κ. Μανωλάκης, διαβεβαίωσε ακόμη, ότι η ΔΕΥΑΡ έχει πληρώσει δύο εντάλματα προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το νερό που παίρνει από το Φράγμα Γαδουρά, και στις 15 Δεκεμβρίου 2018, αναμένεται να πληρωθεί και το τρίτο ένταλμα ώστε να εξοφληθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΠΝΑΙ.
«Ομαλοποιήθηκαν τα προβλήματα με το ελεγκτικό συνέδριο. Πληρώσαμε τους δύο από τους τρεις λογαριασμούς και απομένει μόνον ένας που θα πληρωθεί στις 15 του Δεκέμβρη. Από εκεί και πέρα, η επόμενη τιμολόγηση θα ξεκινήσει με το 2019 και θέλουμε να έχουμε εξοφλήσει τις οφειλές μας. Αυτό που ζητήσαμε από την ΠΝΑΙ είναι να πληρώνουμε εμείς, ως επιχείρηση, απ ευθείας την ΔΕΗ και όχι μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχουμε μεταξύ μας. Νομίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα» όπως είπε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ