Αισιόδοξος για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Αγαπητός Πάλλας μετά τη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.
Όπως είναι γνωστό, το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λήγει στο τέλος του χρόνου και από το 2019, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία της, εάν δεν ανανεωθεί. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διασφαλισθεί το μέλλον της εταιρείας.
«Η συνάντηση με τον υπουργό διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Εμείς καταθέσαμε τεκμηριωμένη πρόταση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει η τροπολογία. Ο υπουργός κάλεσε τη νομική σύμβουλο του υπουργείου για να διαβάσει την πρότασή μας, η οποία μας δήλωσε ότι τη βλέπει θετικά. Η πρότασή μας, που συντάχθηκε με τη βοήθεια των νομικών μας συμβούλων, κ. Νίκου Πέρου και κα Μιράντας Λαού είναι τεκμηριωμένη. Αναγκαία είναι όμως η στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και βέβαια του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η εταιρεία αυτή είναι απαραίτητη για το νησί. Εφόσον αυτή η τροπολογία περάσει, θα είναι μία απόφαση σταθμός. Εύχομαι πραγματικά οι εργαζόμενοι που εργάζονται πέντε μήνες και ασχολούνται 12 μήνες το χρόνο με το νησί, να έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», είπε ο κ. Πάλλας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχει ρυθμιστεί το όλο ζήτημα, εάν δεν προκύψουν άλλα εμπόδια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι αρμόδιο για την υπόθεση και Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς η λειτουργία της δομής εμπίπτει στη νησιωτικότητα.
Ο αν. υπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος γνωρίζει καλά τη δομή της εταιρείας και την προσφορά της, είπε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για την υπογραφή της τροπολογίας. Θα εξετάσει όμως όλα τα επιμέρους ζητήματα με τους συνεργάτες του προκειμένου να δοθεί η επιθυμητή λύση.
Σημειώνεται ακόμη ότι, στο φάκελο που προσκομίστηκε στον αν. υπουργό περιλαμβανόταν και βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την συνδρομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στην δασοπυρόσβεση αλλά και έγγραφα και αποφάσεις από το Εργατικό Κέντρο, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που έχουν αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή τους στη δομή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ