Ειδήσεις

Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία της διοργάνωσης του σιρκουί της Ρόδου, το φθινόπωρο του 2017

Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, το αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την άψογη διεξαγωγή των αγώνων ταχύτητας

Διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που άπτονται της διοργάνωσης αγώνων ταχύτητας στην πόλη της Ρόδου, το φθινόπωρο του 2017, οι οποίοι  θα σηματοδοτήσουν την αναβίωση του “σιρκουί της Ρόδου”, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή του Πρόεδρου της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάση  Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής που έχει συσταθεί σε τοπικό επίπεδο, για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανωτή των αγώνων,  ο κ. Μιλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, οι κκ Δημήτρης Παρασός, Γιάννης Μαρίνος, Αναστάσιος Αρνάς,  Ηλίας Καραβόλιας και Δέσποινα Χατζηδιάκου, μέλη της επιτροπής και ο κ. Νίκος Οικονόμου, τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με βάση τον χάρτη της διαδρομής που χαράχτηκε μετά από επιτόπιες επισκέψεις του κ. Παπαθεοδώρου και των μελών της επιτροπής, αντικείμενο της σύσκεψης απετέλεσαν τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα, η διευθέτηση των οποίων ξεκινά άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς, ούτως ώστε ο αγώνας της Ρόδου να συμπεριληφθεί στο πρωτάθλημα του 2017, που θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους, αλλά και οι υποδομές που απαιτούνται, να έχουν ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε έχει προγραμματιστεί η αναβίωση των ιστορικών αγώνων ταχύτητας της Ρόδου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται  στις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και  έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στην διοργάνωση των αγώνων του είδους.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία της διοργάνωσης του φθινοπώρου θα καθορίσει και την συνέχεια των αγώνων και ειδικότερα την διοργάνωση, από την αγωνιστική περίοδο του 2018,  διεθνών αγώνων, με την ταυτόχρονη επάνοδο του νησιού της Ρόδου στον διεθνή χάρτη των αγώνων ταχύτητος.

Απώτερος και πιο φιλόδοξος στόχος  παραμένει η διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας σε πίστα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου