Ειδήσεις

Pfizer: Ζήτησε από FDA άδεια για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5 – 11 ετών

H κοινοπραξία Pfizer / BioNTech ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επισήμως προς τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές αίτημα έγκρισης για κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών.

Η αίτηση προς την αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων (FDA) υποβάλλεται ενώ καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων της Covid, στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία.

Η FDA έχει ορίσει την 26η Οκτωβρίου ως ημερομηνία που θα διεξαχθεί η ανοιχτή διαδικασία ακρόασης από ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι θα συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Πιθανή γρήγορη έγκριση θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριαστεί μια πιθανή αύξηση κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοικτά σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι για το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει ήδη εξουσιοδότηση για τις ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα της Covid-19 Τζέφρι Ζίεντς δήλωσε σήμερα στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου